Liigan kärkijoukkue Kärpät isännöi tiistaina sarjakakkosta Tapparaa Oulussa. Runkosarjan voitto näyttää menevän pikkupedoille, onhan eroa jo 10 pistettä ja Kärpillä pari peliä vähemmän pelattunakin. Siitä huolimatta tässä haetaan asetelmia jo playoff-kevääseen ja ottelulla on suuri merkitys molemmille joukkueille.

Kärpät vahvistui juuri paluumuuttajalla, kun kokenut Esa Pirnes palasi Kärppä-paitaan. Mies oli jo katsomossa viikonlopun Jokeri-pelissä, mutta pukee ensimmäistä kertaa pelitamineet päälle tiistaina. Miehellä on takana ensimmäinen kerta urallaan, kun hän vaihtaa joukkuetta kesken kauden. Alkukausi meni Ruotsin liigan AIK:ssa.

36-vuotias sentteri kertoo itse, mitä hän tuo tälle kärppälaumalle.

– Tuon monipuolisuutta. Pystyn pelaamaan laitaa ja olen pelannut Ruotsissa ja Sveitsissä myös pakkina. Mokkenakin olen pelannut kerran junnuna silloisen joukkueeni nelosveskana. Minulla oli viisi vuotta vanhemman kaverin varusteet ja minut vaihdettiin heti pois jäältä, mies vitsailee Kärppien kotisivujen haastattelussa.

Mies tuo myös kokemuksensa, mikä näkyy rauhallisuutensa niin jäällä kuin pukukopissakin.

– Tuon myös kiekollista osaamista, kokemusta, rauhallisuutta, varmuutta ja apuja sekä hyökkäykseen että puolustukseen. Tulen hallille aina hymyillen. Nautin tästä työstä, eikä tätä jaksaisi, jos ei nauttisi. Toteutan omaa unelmaani, kun pelaan kiekkoa