Leijonien KHL-pakki Tuukka Mäntylä viihtyy Venäjällä.

Vaikka pelit eivät aina mene putkeen, niin ruoka on sentään hyvää. SuomiKiekko-sivusto kyseli Mäntylän kuulumiset Kazanissa, jossa miehen seurajoukkue Metallurg Novokuznetsk piipahti.

Sanoit kesällä, että teit KHL-sopimuksen sitä suuremmin pohtimatta. Etkö ole katunut, että tulit Venäjälle?

– En. Mitä sitä turhaa katumaan, kun tänne on tultu. Sitä on ihan turha miettiä. Olen ihan hyvin viihtynyt ja kaupunki on kiva ja jätkät on mukavia. Ei mulla ole mitään pahaa sanottavaa.

– Ainoa on, että voittoja olisi saanut tulla vähän enemmän, mutta toivotaan, että niitä nyt tulee tässä.

Olet pelannut aiemmin KHL:ssä Nizhnekamskissa. Voisitko verrata olosuhteita?

– Aika lailla samanlaista. Vähän nämä pelireissut ovat pitkiä ja aika paljon lentokoneessa istutaan. Mutta samalla lailla hallilla käyn syömässä. Babushkat tekevät hyvää ruokaa mulle. Sama homma oli Nizhnekamskissa eli mikäs täällä on ollessa. Kyllä täällä näistä pojista ihan hyvää huolta pidetään.

Olet joukkueesi ainoa suomalainen, kun hyökkääjä Marko Anttila ja Niko Hovinen vaihtoivat maisemia. Etkö kaipaa muita suomalaisia joukkueeseen?

– No joo. Olisihan se kiva, jos tuossa olisi suomalaisia kavereita, mutta tää on tällaista kiekkoa… välillä bisnestä ja aina hommat ei mene niin kuin toivoisi. Nyt ollaan yksin täällä suomalaisena ja ei se mitään. Täällä on ihan hyviä jätkiä ja kyllä niiden kanssa ihan toimeen tulee.

Marina Mukhametzyanova, Kazan