SuomiKiekko-sivusto Kiekkoministerien ja muutamien lisävahvistusten kera käy ennen kauden alkua läpi entisen SM-liigan, nykyisen Liigan joukkueiden lähtökohdat.

Analyyseissä kerrataan se, mitä on tapahtunut viime kauden jälkeen, mitkä ovat joukkueen vahvuudet ja heikkoudet sekä mitä joukkueelta voi odottaa tulevalla kaudella.

Mitä on tapahtunut?

Kärppien osalta suurin ja merkittävin muutos tapahtui valmennuksessa, kun Hannu Aravirran seuraajaksi saapui Lauri Marjamäki. Vierelle valmennukseen hankittiin uusiksi apuvalmentajiksi Mikko Manner ja Ari Hilli. Toni Sihvonen puolestaan jatkaa oululaisjoukkueen penkin takana.

Marjamäen yhtenä ideana joukkueen suhteen on ollut luisteluvoimaisuus, jota nykyisessä Kärppien nipussa riittää. Samalla erityisesti oululaisuus on noussut isoon rooliin uusien pelaajien kohdalla.

Maailmalla useamman vuoden ajan viettäneet Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä palasivat kasvattajaseuran puolelle isoon rooliin. Oululaisille aiemmilta ajoilta tuttu on myös Ari Vallin, joka muun muassa ratkaisi kauden 2003-2004 mestaruuden Kärpille jatkoaikamaalillaan TPS:ää vastaan.

Näiden lisäksi oululaisjoukkue nappasi riveihinsä uuden ykkösvahdin, kun Toronto Maple Leafsin organisaatiossa viime kaudet viettänyt Jussi Rynnäs saapui Ouluun. Sen lisäksi uudeksi kärkiketjujen laituriksi Kärpät hankki tshekkiläisen nopeakintun David Kvetonin.

Tuorein vahvistus sentteriosastolle on puolestaan Winnipeg Jetsissä pelannut Ben Maxwell, jonka myötä pyörittely keskushyökkääjäosaston kohdalla saatiin loppumaan.

Vahvuudet?

Oululaisjoukkueen identiteetti, luisteluvoima, on näkynyt heti otteissa positiivisesti. Joukkueessa on paljon kokemusta voittamisesta, sekä sopivasti nuorta ja lupaavaa voimaa. Erityisesti laitureiden osalta joukkueella on leveä materiaali ja reserviä riittää mainiosti. Myös maalivahtiosasto on liigan parhaita, eikä siihen joukkue tule kaatumaan. Kärpät on tuulettunut sopivasti ja uusi päävalmentaja sekä valmennusjohto ovat tuoneet raikkaan tuulahduksen tekemiseen.

Heikkoudet?

Aivan ykköskorin maalintekijöitä joukkueessa ei ole ja sillä saralla kysymysmerkkejä riittääkin. Monen hyökkääjän on pelattava aivan taitojen ylärajoilla.

Mitä voi odottaa?

Kärpät on mukana kärkitaistelussa ja taistelee vahvasti muiden ”kovien” joukkueiden kanssa ihan kevääseen asti. Vaikka Marjamäkeä onkin jo nostettu kovasti esille, on hän tuonut Kärppien laivaan vielä sopivan annoksen ryhtiä ja jämäkkyyttä.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen