Yahoo!-verkkosivusto on tehnyt arvioita vuoden 2013 NHL-draftiin.

Kiekkosivuston apuna on ollut NHL Central Scouting Service, International Scouting Services ja Mckeen’s Hockey. Arviot ovat luonnollisesti suuntaa-antavia, sillä ensi vuoden draftiin on pitkä matka, mutta yksi mielenkiintoinen poiminta on tehtävä listalta: Tapparan huippulupaava Aleksander Barkov junior.

Barkov löytyy listan viidenneltä sijalta. Hyökkääjälupausta verrataan jopa Detroit Red Wingsin hyökkääjään ja huipputaitavaan venäläispelaajaan.

– Pohjois-Amerikan ulkopuolella Barkov on kaveri, josta kaikki puhuvat. Jotkut scoutit ovat jopa sanoneet, että Barkov muistuttaa Detroit Red Wingsin tähteä Pavel Datsjukia. Barkov näyttää olevan ensi vuoden draftin yksi valmiimmista pelaajista NHL:ään, sivusto aloittaa.

– Barkovilla on tonneittain taitoa, mutta myös kokoa. Hän on erittäin vahva kiekon kanssa ja käsittelee kiekkoa tehokkaasti ahtaissa tiloissa. Hänellä on loistava laukaus, hän suojaa kiekkoa hyvin, scoutit kertovat.

Draftin kärkeen kaavaillaan keskushyökkääjänä operoivaa Nathan MacKinnonia, joka pelaa Halifax Mooseheadsissa (QMJHL). Kakkosena on puolustaja Seth Jones (Portland Winterhawks, WHL) ja kolmosena keskushyökkääjä Sean Monahan (Ottawa 67’s OHL).