Live-seuranta jääkiekon MM-kisat: Leijonien ottelut ja jatkopelit
Pohjakuva: Getty Images.
Riskitön 25€ Live-veto matsiin - jos veto häviää, rahat takaisin
Nopeampi.com tarjoaa SuomiKiekon MM-kisasivun käyttäjille 25€ riskittömän live-vedon otteluun Ranska-Suomi. Lyö ottelusta mikä tahansa live-veto. Ja jos vetosi ei osu, saat rahasi takaisin. Mitään kierrätysvaatimuksia ei ole, joten saat rahat heti takaisin tilillesi käteisenä!
LUNASTA RISKITÖN VETO

Katso MM-kisojen ottelut ilmaiseksi

KATSO MM-KISOJEN PELIT SUORANA NÄIN:

NordicBet TV näyttää kaikki MM-kisojen ottelut suorina livestream-lähetyksinä ilmaiseksi asiakkailleen. Näin näet kaikki sunnuntain ottelut suorana, myös Leijonien Ranska-matsin!

Katso ottelut näin:

 1. Siirry NordicBetille TÄSTÄ.
 2. Tee talletus (saat ensimmäisen talletuksen tuplana tilille).
 3. Voit nyt katsoa kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut, mukaan lukien Leijonien pelit. Sinulla pitää olla tilillä vähintään 0,10€ rahaa, jotta näet pelit.

Tilanne

Ottelu on päättynyt Suomen 3-0-voittoon.

RANSKA 0-3 SUOMI

 • 1. ERÄ
  • 7.19: 2 min, Alexandre Texier (FRA), syy: korkea maila
  • 9.24: 0-1! Joel Kiviranta (FIN), syöttäjät: Lindbohm, Tyrväinen
  • 11.43: 2 min, Thomas Thiry (FRA), syy: koukkaaminen
  • 12.55: 2 min, Olivier Dame-Malka (FRA), syy: kampitus
 • 2. ERÄ
  • 21.51: 0-2! Niko Mikkola (FIN), syöttäjät: Pesonen, Kaski
  • 25.27: 2 min, Valentin Claireaux (FRA), syy: myöhästynyt taklaus
  • 31.46: 2 min, Jere Sallinen (FIN), syy: estäminen
  • 34.20: 2 min, Peter Valier (FRA), syy: estäminen
  • 38.33: 2 min, Jani Hakanpää (FIN), syy: mailasta kiinnipitäminen
 • 3 ERÄ
  • 47.04: 2 min, Anthony Guttig (FRA), syy: koukkaaminen
  • 47.41: 2 min, Sakari Manninen (FIN), syy: kampitus
  • 52.31: 0-3! Jere Sallinen (FIN), syöttäjä: Savinainen
  • 56.31: 2 min, Jere Sallinen (FIN), syy: kampitus
  • 58.46: 2 min (FRA), syy: liikaa pelaajia jäällä

Live-seuranta

– TÄMÄ OLI TÄSSÄ. Kiitos seurasta! Live-seuranta hiljentyy hetkiseksi. Palaamme astialle ensi tiistaina, kun Suomi kohtaa Saksan. Silloin pelataan lohkovoitosta! Hyvää yötä!

JERE SALLINEN C Morella: ”Kyllä me pystytään parempaan. Puolustettiin ihan hyvin, mutta pystytään parempaan hyökkäyspäässä. Vähän oli hakemista (pelata keskushyökkääjänä), aloitukset taisivat mennä ihan hyvin, mutta puolustamisessa oli parannettavaa. Hyvältä maistui (ensimmäinen MM-kisa-osuma), on siitä hetki, että viimeksi mennyt sisää. Ei tarttunut kiekko mukaan, mutta katsotaan onko se vielä tuolla jossain.”

JUKKA JALONEN C Morella: ”Nolla maalia omiin, niin silloin ollaan vahvoilla. Voitto tuli ja matka jatkuu. 3-0:aan ollaan tyytyväisiä. Erittäin tärkeä (puolivälieräottelu pelataan myös Kosicessa), se on pieni kilpailuetu, ettei tarvitse matkustaa.”

– Suomi nappaa kolme pistettä Ranskaa vastaan ja jatkaa lohkon kärjessä. Tiistaina Leijonat kohtaa alkulohkon päätösottelussa Saksan. Silloin pelissä on lohkovoitto! Katso lohkotilanteet TÄÄLTÄ.

VOITTO JA NOLLAPELI!

Suomi voittaa 3-0! Kevin Lankiselle Leijona-paidassa ensimmäinen nollapeli MM-kisoissa! Ei mikään kaunis peli, mutta voitto ja kolme pistettä plakkariin!

– 58 min: Ranskalle vihelletään vielä jäähy, kun jäällä oli liikaa pelaajia. Nyt vielä yksi osuma, Leijonat!

– 58 min: Ranskalla huippupaikka ylivoimalla. Damien Fleurylla on maali avoinna, mutta kiekko kimpoaa blokin kautta verkkoihin

– 56 min: Ranskalta vahva hyökkäys ja Suomi joutuu rikkomaan. Maalintekijä Sallinen lähtee kakkoselle. Lankinen pelannut vahvasti Suomen maalilla.

– 55 min: Kävipä näköjään kiekko Ranskan ylärimassa tuossa äskettäin. Jo kolmas tolppa tähän peliin.

– Olipahan komea rysty Salliselta!

– 52 min: JA SIELTÄ!!!! Heti kun haukutaan peliä tylsäksi, niin Suomi laittaa kiekon pömpeliin. Jere Salliselta todella komea rystylaukaus oikeaan yläkulmaan.

– 51 min: Tilanne on tällä hetkellä tämä: Kevin Lankinen pitää Suomea pystyssä.

– 50 min: Pitkästä aikaa Suomi pääsee hyökkäämään. Mannisen laukaus kuitenkin kimmokkeen kautta kalaverkkoihin.

– 49 min: Alivoima kestetään, mutta Ranska on nyt hallitseva osapuoli. Leijonien peli on täysin sekaisin.

– 49 min: Suomi täysin purjeessa neljälle neljää vastaan. Ja nyt on kestettävä vielä alivoima!

– 47 min: Ja heti perään Sakari Manninen lähtee kakkoselle.. Voi hyvänen aika sentään!

– 47 min: Ei ole Leijona nyt parhaimmillaan… Ranska pääsee alivoimalla vaaralliseen tekopaikkaan, jonka Lankinen selvittää.

– 47 min: NO NYT! Suomi pääsee ylivoimalle, kun Anthony Guttig kaataa rumasti Juhani Tyrväisen. Nyt sitten karuselli pyörimään!

– 45 min: Koittakaa pysyä hereillä! Kyllä se maali sieltä vielä tulee.

– 44 min: Kaksi huippupaikkaa Suomella, mutta ei mene! Leijonien neloskentältä vahva vaihto Ranskan päädyssä.

– 43 min: Kakko laukoo ja maalin edustalla on ruuhkaa, mutta ei mene kiekko maaliin.

– 42 min: Kaapo Kakko tuo kiekon komeasti alueella ja petaa paikan Jani Hakanpäälle, jonka laukauksen Hardy nappaa räpyläänsä.

– 41 min: Ja alivoima kestetään. Nyt pakka kuntoon ja peli haltuun!

– 40 min: Ja kolmas erä lähtee käyntiin Ranskan ylivoimalla. Suomen täytyy kestää vielä puoli minuuttia miehen vajaalla.

3. ERÄ!

Sitten kolmas erä käyntiin. Toivottavasti Leijonat laittaa kunnon rummutuksen käyntiin kolmannessa erässä. Tähän mennessä osa katsojista on saattanut jo vaipua unten maille…

– Venääjän supertähti Ilya Kovalchuk kävi Sveitsiä vastaan avauserässä kuumana. Mies otti yhteen NHL-tähti Roman Josin kanssa, lue lisää TÄSTÄ.

– Venäjä johtaa samaan aikaan pelattavaa B-lohkon ottelua Sveitsiä vastaan 2-0. Katso lohkotilanteet TÄÄLTÄ.

NIKO MIKKOLA C Morella: ”Pessi laittoi aika hyvän ”nolookin” ja nyt meni sisään, hieno homma! Lopussa keskittyminen vähän herpaantui, ei oltu ihan ytimessä puolustuksen kanssa. Mun mielestä ihan hyvä pöhinä kaukalossa. Heillä on pari kaveria, jotka pelaavat fyysisesti ja me vastaamme samalla tavalla.”

– 40 min: Tässä Niko Mikkolan ensimmäinen osuma Leijonissa:

– 40 min: KAKSI ERÄÄ TAKANA, ja Suomi johtaa 2-0. Toinen erä ei jää jääkiekkoilun historian kirjoihin minään merkittävänä tapauksena.

– 38 min: Ja taas ovi käy! Suomi joutuu nyt alivoimalle. Jani Hakanpää lähtee istumaan kakkosta. Yhtään ei ole varaa paukutella  henkseleitä!

– 37 min: Petteri Lindbohm painaa oikein kunnon TÖÖTIN! Komea taklaus! Katso alta:

– 36 min: Ranska täysilukuinen. Ylivoimasta ei juuri raportoitavaa. Vähän on nyt sellaista pelailun makua…

– 34 min: YLIVOIMA: Maalin edustalla Peter Valier käyttää enemmän painista totuttuja otteita ja lähtee istumaan kakkosta. NYT KIEKKO REPPUUN!

– 34 min: Kaapo veivailee, mutta Hardy kestää. Kakolta nähtiin myös vähän kovuutta maalin edustalla tilanteen jälkeen.

– 32 min: Liiga-kaukaloistakin tuttu Charles Bertrand yritti komeaa kikkaa jalkojen välistä, mutta onneksi Lankinen torjuu.

– 32 min: Ai ai! Jere Sallinen joutuu kakkoselle. Nyt aukeaa Ranskalle sauma kaventaa ylivoimalla.

– 29 min: Nyt nukutaan! Ranska pääsee hyökkäykseen oman pään aloituksen jälkeen. Sacha Treillen laukaus kuitenkin Lankisen syliin.

– 29 min: Heti perään Kakko meinaa kostaa taituroimalla maalin, mutta Hardy selvittää.

– 29 min: Jaahas, onko pilli jäänyt taskuun? Kaapo Kakko murjotaan poikittaisella mailalla päin laitaa, mutta ei jäähyä!

– 27 min: Nyt oli Leijonilta kehnompi ylivoima. Ranska selvitti tämän  helposti.

– 26 min: Huhhu! Ranska pääsee alivoimalla läpiajoon. Cedrid di Dio Balsamon laukaus kilpistyy kuitenkin Kevin Lankisen tärkeään torjuntaan.

– 24 min: Suomi pyörittää peliä todella pitkään siirretyn rangaistuksen aikana. Lopulta Ranska saa osuman kiekkoon ja jäähy laitetaan täytäntöön. Nyt sitten kiekko reppuun ja peli pakettiin.

– 23 min: Suorastaan täydellinen alku toiselle erälle. Mikkolan 2-0-osuma avaa toivottavasti lopullisesti ketsuppipurkin ja maaleja nähtäisiin vielä rutkasti lisää!

– 22 min: MAAAAALIIIIIIIII! Niko Mikkolalle pedataan loistava tekopaikka ja mies tykittää kiekon varmasti pömpeliin! Maali on Mikkolalle uran ensimmäinen Leijona-paidassa! Komean esityön maalin teki Harri Pesonen.

– 21 min: Hardylle ensimmäinen torjunta, laukaus lähti puolestä kentästä. Mutta aloitus Ranskan alueelle.

2. ERÄ KÄYNNISSÄ!

Sitten mennään taas! Toinen erä käyntiin.

1. erän hupihetki:

– Samaan aikaan pelattavassa B-lohkon ottelussa Venäjä johtaa Sveitsiä 1-0. Katso tämän päivän muiden otteluiden tulokset TÄÄLTÄ.

– MAALINTEKIJÄ JOEL KIVIRANTA C Morella: ”Vähän oli tahmea erä. Molemmat joukkueet vähän katselivat. Pitää ottaa homma hanskaan. Kun ruvettiin tekemään hommia kunnolla, niin kyllä sieltä alkoi tiloja löytyä.”

– ENSIMMÄINEN ERÄ päättyy Suomen 1-0-johdossa. Leijonat hallitsi peliä suvereenisti ensimmäiset 17 minuuttia, mutta lopussa Ranska pääsi peliin mukaan paremmin. Ei kuitenkaan suurempaa hätää, omat tekopaikat pitää kuitenkin hyödyntää paremmin!

– 19 min: Ranska pyörittää ja saa pari tekopaikkaa. Nyt tarkkana siellä omassa päässä Leijonat! Paras paikka aukesi Texierille, joka nosti rystyltä ohi maalin.

– 18 min: Kevin Lankinen saa vähän töitä ja pari torjuntaa tilastoihin. Ei kuitenkaan sen vakavampaa.

– 16 min: Ei ole hädän päivää Suomella, mutta näissä on aina se vaaran paikka, kun ei käytetä maalipaikkoja. Ranskalla ensimmäinen pidempi hyökkäys Suomen alueella, mutta ei ongelmia.

– 15 min: Armotonta tulitusta, kuten Mertsi sen muotoili! Nyt käytiin jo rimassa, mutta ei mene millään sisään. Ranska selviää alivoimasta.

– 15 min: Oliwer Kaski tykittää viivasta kauheita pommeja, mutta ei ole sihti kohdallaan.

– 13min: Ja lisää miehiä jäähyboksiin. Suomi pääsee jauhamaan nyt viidellä kolmea vastaan!

– 11 min: Ranska on telineissä! Leijonat pääsee taas ylivoimalle. Thomas Thiry lähtee kakkoselle koukkaamisesta. Ei muuta kuin lisää löylyä Leijonat!

– 8 min: Kansa buuaa ja syystäkin! Nyt jää selkeä jäähy viheltämättä. Texier taas hölmöilemässä, mutta tällä kertaa tuomarit armahtivat.

– 7 min: MAAALIIIII!!! Ranska tulee juuri täysilukuiseksi, mutta paine jatkuu Ranskan alueella. Petteri Lindbohm lähettää viivasta kiekon maalia kohti ja JOEL KIVIRANTA ohjaa kiekon reppuun! 1-0!

– 7 min: Herranjestas sentään mikä paikka Leijonilla! Kaksi avopaikkaa, joista toinen aukeni Kaapo Kakolle, mutta ei mene!

– 7 min: JÄÄHY! Leijonat ylivoimalle. Alexandre Texierin maila nousee liian korkealle ja sitä sopii miettiä jäähypenkillä. Nyt kiekko reppuun!

– 6 min: Juhani Tyrväinen pääsee virittelemään lämäriään laidalta, mutta laukaus suuntautuu suoraan logoon.

– 4 min: Melkoista odottelua molemmilta. Lopulta Ranska saa ensimmäisen laukauksensa. Laukaus tosin lähti omalta kenttäpuoliskolta.

– 3 min: Suomi-huudot raikuvat Steel Arenalla. Varsin mukavasti suomalaisia löytänyt hallille, raportoi toimittajamme Ilari Isotalo Kosicesta.

– 2 min: Ranska ei pääse omalta alueeltaan pois, sen verran kovaa on Leijonien pyöritys, mutta Hardy kestää, vielä…

– 2 min: LÄHELTÄ PITI! Leijonat on heti survoa kiekon reppuun, mutta aikainen vihellys pelastaa Ranskan. Melkoinen ruuhka oli Hardyn maalilla.

– 1 min: Atte Ohtamaa laukoo ensimmäisen kerran kohti Florian Hardya.

– 1 min: PELI KÄYNNISSÄ!

SITTEN MENNÄÄN!

Pelaaja ovat jäällä. Nyt sitten oikein kunnon karuselli pystyyn Ranskan päätyyn!

JUKKA JALONEN C Morella: ”Olemme valmiita siihen, että sieltä tulee todella himokas Ranskaa meidän kimppuun. Heillä on taitavia hyökkääjiä ja he pystyvät kääntämään peliä nopeasti. ”

– Ennen Ranska-ottelua osa Kosicen areenan median tiloista jouduttiin tyhjentämään. Syy oli ilmeisesti kaasuvuotoepäily. Median edustajat ovat kuitenkin päässeet jo paikoilleen, ja ottelu käynnistyy normaalisti kello 21.15.

– Leijonien hyökkääjä Eetu Luostarisen kisat ovat ohi loukkaantumisen takia. Juho Lammikko on sen sijaan jo harjoitellut joukkueen mukana, mutta ei ole vielä kokoonpanossa Ranskaa vastaan.

– RANSKAN KETJUT illan otteluun:

Maalissa: 49 HARDY Florian, varalla: 35 BUYSSE Henri Corentin

1. ketju:
44 DAME-MALKA Olivier, P
84 HECQUEFEUILLE Kevin, P
63 TEXIER Alexandre, H
71 GUTTIG Anthony, H
81 RECH Anthony, H

2. ketju:
62 CHAKIACHVILI Florian, P
74 THIRY Thomas, P
94 BOZON Tim, H
12 CLAIREAUX Valentin, H
9 FLEURY Damien, H

3. ketju:
3 JANIL Jonathan, P
4 MANAVIAN Antonin, P
77 TREILLE Sacha, H
13 VALIER Peter, H
82 BERTRAND Charles, H

4. ketju:
38 CRINON Pierre, P
61 di DIO BALSAMO Cedric, H
72 PERRET Jordann, H
25 RITZ Nicolas, H
20 BERTHON Eliot, H

Joel Kiviranta on pelannut varsin vahvasti ensimmäisissä MM-kisoissaan. Sport-hyökkääjän entinen pelikaveri Tuomas Vänttinen kommentoi Kivirannan esityksiä MM-kaukalossa, lue lisää TÄÄLTÄ.

– Leijonien A-lohkon jatkoonmenijät ovat selvillä, mutta sijoitukset ratkeavat vasta alkulohkon päätösotteluissa. LUE LISÄÄ TÄSTÄ.

– Leijonat on tiukasti kiinni lohkovoitossa ennen kahta viimeistä alkulohkon ottelua. Tämän hetken tilanteilla lohkovoitto toisi puolivälierissä vastaan Tshekin. Katso lohkotilanteet TÄÄLTÄ.

– Ranskan parhaat pistemiehet ovat Damien Fleury sekä Anthony Rech, joilla molemmilla on tehot 3+1=4. Katso koko turnauksen pistepörssi TÄÄLTÄ.

– LEIJONIEN KETJUT Ranskaa vastaan:

Maalilla:
30 Kevin Lankinen

Varalla:
35 Veini Vehviläinen

1. kenttä:
25 Toni Rajala – 15 Arttu Ilomäki – 20 Niko Ojamäki
4 Mikko Lehtonen – 55 Atte Ohtamaa

2. kenttä:
82 Harri Pesonen – 65 Sakari Manninen – 24 Kaapo Kakko
40 Petteri Lindbohm – 28 Henri Jokiharju

3. kenttä:
19 Veli-Matti Savinainen – 76 Jere Sallinen – 71 Kristian Kuusela
70 Niko Mikkola – 7 Oliwer Kaski

4. kenttä:
41 Joel Kiviranta – 21 Juhani Tyrväinen – 12 Marko Anttila
50 Miika Koivisto – 58 Jani Hakanpää

PELIPÄIVÄ!

Hyvää sunnuntaita! Tänään luvassa taas live-seuranta, kun Leijonat kohtaa Ranskan. Ottelu käynnistyy kello 21.15.

MM-kisauutiset

Huh, mikä hirmutaklaus! Leijonat-puolustaja niittasi ex-liigapelurin jään pintaan – ”Piti muistuttaa olemassaolosta”

KOSICE. Suomi jatkoi sunnuntaina vakuuttavaa menoaan MM-kisoissa, kun se kaatoi Ranskan maalein 3-0. Leijonat sai ottelussa jälleen onnistumisia uusille pelaajille, kun maalinteossa onnistuivat Joel Kiviranta, Niko Mikkola sekä Jere...

Lohkovoitto lähellä! Leijonat tyylitteli jälleen voittoon – vastustaja jäi pahasti jalkoihin

Leijonat jatkoi vakuuttavaa menoaan MM-kisoissa sunnuntaina, kun se kukisti Ranskan tyylipuhtaasti 3-0. Suomi sai ottelussa jälleen tärkeitä onnistumisia, kun maalinteossa onnistuivat tällä kertaa Joel Kiviranta, Niko Mikkola sekä...

Ranska – Iso-Britannia: kohtalon ottelu

MM-kisat Ranska – Iso-Britannia Maanantai 20.05 klo 17:15 MM-kisoissa Ranskalla ja Iso-Britannialla on maanantaina kohtalon ottelu: matsin häviäjä joutuu ottamaan ensi keväänä vauhtia MM-kisojen I divisioonasta. Leijonien...

Ilja Kovaltshukilla paloi käämit – otti yhteen NHL-supertähden kanssa

Venäjän ja Sveitsin välisestä MM-kisojen alkulohkon kamppailusta tuli odotetun kuumaverinen. Venäjän kapteeni Ilja Kovaltshuk kävi ottelun avauserässä kuumana, kun Venäjän puolustaja Vladislav Gavrikov oli juuri...

Itävalta – Italia: Nollakerho kokoontuu, osa II

MM-kisat Itävalta - Italia Maanantai 20.05 klo 21:15 B-lohkossa putoaja ratkaistaan Itävallan ja Italian välisessä kohtalonottelussa. Tämäkin ottelu on nähtävissä Unibet TV:n suorana striiminä. Molempien kisat ovat...