Aleksander Barkovin terveystilanne on kuuma puheenaihe NHL:n finaalisarjassa. Suomalaissentteri loukkaantui, kun hän sai Leon Draisaitlin kyynärpäästä leukaansa. Iskun seurauksena Barkov jätti toisen finaaliottelun kesken.

Ottelun jälkeen Floridan päävalmentaja Paul Maurice kertoi medialle, että Barkov todella oli loukkaantunut, eikä kyse ollut varotoimenpiteestä. Valmentaja olisi kyllä peluuttanut ratkaisuhetkellä kapteeniaan, jos se olisi ollut mahdollista.

Nyt Maurice on päivittänyt Barkovin terveystilannetta.

– Hän tuli tänään töihin. Hän ei ollut huonommassa kunnossa, ja se on todella hyvä asia. Todellinen arviointi on huomenna, mutta jos hän jatkaa edistymistä, olemme hyvässä tilanteessa, Maurice kommentoi.

Barkov on ollut Floridan tärkeimpiä pelaajia finaalisarjassa. 19 ottelussa suomalaissentteri on kerännyt tehot 6+13=19.