Patrik Laineen kulunut NHL-kausi oli rikkonainen. Hän pelasi Columbus Blue Jacketsissa ainoastaan 18 ottelua pistein 6+3. Hän on kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista, minkä lisäksi hän hakeutui NHL:n tukiohjelmaan tammikuussa.

Kanadalaislehti Le Journal de Montreal nosti esiin artikkelissaan, että Laineen nimi on alkanut pyörimään siirtohuhuissa pilalle menneen kauden jälkeen. Lehti spekuloi, että Laine voisi olla potentiaalinen uusi pelaaja Montreal Canadiensiin.

Laineen mahdolliselle siirrolle löytyisi lehden mukaan hyviä ja huonoja puolia. Laineen ei tarvitsisi kantaa kärkivastuuta Canadiensin tulosketjuissa, sillä sitä hoitavat Nick Suzuki, Juraj Slafkovsky ja Cole Caufield.

Lisäksi Laineen 8,7 miljoonan dollarin vuosipalkka ei olisi ongelma Canadiensille, nimittäin sillä on palkkakatossa tarpeeksi tilaa Laineen sopimukselle. Laineen sopimus on voimassa vielä kaksi kautta, joten Canadiensin ei tarvitsisi sitoutua häneen pitkäksi aikaa, mikäli homma ei ala toimimaan.

Huonoksi puoleksi siirrolle lehti nostaa, että olisivatko Montrealin kovat paineet Laineelle liikaa tällä hetkellä. Jos peli kulkee, saa sankarin maineen, mutta jos taas ei kulje, niin kritiikki on valtaisaa.

Edellisen kolmen kauden aikana Laine on pystynyt pelaamaan vain 129 ottelua erilaisten poissaolojen takia.

Sivuston mukaan Canadiensin pitäisi maksaa Blue Jacketsille vastineeksi Laineesta ainakin ykköskierroksen varausvuoro ja mahdollisesti myös lupaava puolustaja.

LUE MYÖS