Saksan joukkue koki heti MM-kisojen avausottelussaan kovan takaiskun.

Joukkue menetti perjantain avausottelun jälkeen kolme pelaajaa loukkaantumisten vuoksi. Perjantain Slovakia-ottelussa mukana olleet hyökkääjä Nico Sturm sekä puolustajat Maksymilian Szuber ja Fabio Wagner eivät olleet joukkueen kokoonpanossa lauantaina, kun Saksa kohtasi Yhdysvallat.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka vakavia kolmikon loukkaantumiset ovat ja että pystyvätkö he pelaamaan Saksan seuraavassa ottelussa, joka on maanantaina Ruotsia vastaan.

Kolmikosta Sturm pelaa NHL:ssä San Jose Sharksissa ja hän on joukkueen harvoja NHL-pelaajia, joten hänen menetyksensä on Saksalle tuntuva. Szuber pelaa AHL:ää Tucson Roadrunnersissa ja pääsi pelaamaan menneellä kaudella yhden NHL-ottelun Arizona Coyotesissa. Wagner pelaa kotimaansa pääsarjassa ERC Ingolstadtissa.

LUE MYÖS