Tshekki menee MM-kisojen finaaliin kotikisoissaan. Se murskasi Ruotsin numeroin 7-3 lauantain välieräkamppailussa. Tappio oli Ruotsille ensimmäinen kevään MM-kisoissa.

Ottelun ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin mätettiin jo neljä maalia. Marcus Johansson teki Ruotsille avausmaalin, minkä jälkeen Dominik Kubalik tasoitti. Marcus Pettersson vei seuraavassa vaihdossa Ruotsin uudelleen johtoon, minkä jälkeen David Kampf tasoitti pelin jälleen.

Toisessa erässä Tshekki karkasi Ruotsilta ja iski kolme maalia kolmeen minuuttiin. Ondrej Kase, Martin Necas sekä Kubalik iskivät Tshekin maalit. Tämä riitti myös ruotsalaisvahti Filip Gustavssonille, joka teki maalilla tilaa Samuel Erssonille. Ruotsi kavensi erässä pelin vielä 5-3:een Joel Eriksson Ekin maalilla.

Päätöserässä Lukas Sedlak latoi vielä kaksi läpiajomaalia ja viimeisteli loppulukemat 7-3:een.

Tshekki eteni MM-finaaliin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2010, jolloin se voitti myös edellisen maailmanmestaruutensa. Sen finaalivastustaja selviää illan toisesta välieräottelusta Kanada-Sveitsi. Ruotsi pelaa sunnuntaina pronssiottelussa.

LUE MYÖS