Leijonat nappasi maanantaina huipputärkeän 3-1-voiton Tanskasta MM-kisoissa. Sen myötä Suomi nousi lohkonsa neljännelle sijalle kymmeneen pisteeseen, mutta puolivälieräpaikkaa saadaan jännittää vielä tiistain alkulohkojen päätöskierrokselle saakka.

Suomen takana viidennellä sijalla on Itävalta, joka on kolme pistettä Suomea perässä. Itävalta voitti Suomen 3-2, joten jos joukkueet päätyisivät tasapisteisiin, menisi Itävalta Suomen edelle sarjataulukossa.

Itävalta kohtaa vielä Iso-Britannian tiistaina päiväottelussa ja Suomi kohtaa Sveitsin iltaottelussa. Mikäli Itävalta ottaa Iso-Britanniasta kolmen pisteen voiton, ovat Itävalta ja Suomi tasapisteissä. Tässä tapauksessa Suomen on saatava Sveitsiltä vähintään yksi piste edetäkseen puolivälieriin.

Mikäli Itävalta menettää Iso-Britannialle yhdenkin pisteen, on Suomi varmasti jatkossa eikä Sveitsi-ottelun tuloksella ole enää merkitystä sijoituksen kannalta.

Ainoa skenaario, jolla Suomi olisi puolivälieristä ulkona on se, että Itävalta ottaa Iso-Britanniasta kolmen pisteen voiton ja Suomi häviää Sveitsille varsinaisella peliajalla.

LUE MYÖS