Jääkiekon MM-kisat polkaistaan käyntiin perjantaina 10. huhtikuuta Tshekissä. Tänä vuonna turnauksessa on mukana poikkeuksellinen kattaus pelaajia maailman huipulta.

Tässä artikkelissa esittelemme MM-kisojen kolme parasta puolustajaa.

3. Rasmus Dahlin, Ruotsi

Rasmus Dahlinin hurja luistelunopeus ja pehmeät kädet pääsevät parhaiten oikeuksiinsa isossa kaukalossa. Parhaalla NHL-kaudellaan Buffalo Sabresin puolustaja on takonut 73 tehopistettä, ja parhaassa MM-turnauksessa syntyi tehot 2+5=7. Pistääkö Dahlin tänä vuonna piste-ennätyksensä uuteen uskoon?

2. Victor Hedman, Ruotsi

Victor Hedmanin uran saavutukset ovat häikäisevät: kaksi Stanley Cup -mestaruutta, maailmanmestaruus ja NHL:n parhaan puolustajan Norris Trophy. Hän ei ole pelkkä pisteiden tekijä, vaan luotettava kahden suunnan puolustaja. Tällä kaudella Hedman tykitti NHL:ssä 78 otteluun tehot 13+63=76.

1. Roman Josi, Sveitsi

Roman Josi on yksi parhaista sveitsiläisistä kiekkoilijoista koskaan, ja tälläkin kaudella hän on ehdolla NHL:n parhaaksi puolustajaksi. Tällä kaudella 33-vuotias pakki takoi 82 ottelussa tehot 23+62=85. Josi on voittanut urallaan kaksi MM-hopeaa. Tänä vuonna supertähti yrittää kirkastaa mitaliaan kullaksi.

LUE MYÖS