PRAHA. Mikko Lehtosella on edessään jälleen yhdet MM-kisat, kun Suomi aloittaa kisaurakkansa tänään perjantaina ottelulla isäntämaa Tshekkiä vastaan.

Lehtonen on joukkueen konkareita, mikä näkyy myös vastuuna. Valmennusjohto löi Lehtoselle rintaan varakapteenin A:n, ja pelipaikka löytyy ykköspakkiparista Olli Määtän viereltä.

Määtästä – joukkueen toisesta varakapteenista – Lehtosella on vain hyvää sanottavaa.

– Ei olla tietenkään vielä yhtään peliä pelattu [Määtän kanssa], mutta hän on tosi hyvä, huippuammattilainen. On helppo pelata sellaisen äijän kanssa, kun tietää että sieltä tulee aina tasalaatuista suoritusta illasta ja vaihdosta toiseen. Siihen on helppo itsekin hypätä, Lehtonen sanoi hallin käytävillä Leijonien aamuharjoitusten jälkeen.

– Eikä sillä ole tässä joukkueessa väliä, kenen kanssa pelaa. Kaikki ovat hyviä, mutta Määttä ei ole vahingossa pelannut koko uraansa NHL:ssä. Se rutiinitaso, se että tekee voittavia asioita, niin sen tietää, mitä sieltä tulee. Ei tarvitse hirveästi miettiä tai pohtia.

Leijonien joukkue on hieman yllättäenkin jo kokonaisuudessaan kasassa. Kaikkien kisapassit on leimattu, joten NHL:stä ei enää odoteta vahvistuksia.

– Uskon, että se vaikuttaa sillä tavalla, että ei tarvitse kenenkään, kenen passia ei leimattaisi, mietiskellä. Ja ehkä se vähän vapauttaa ilmapiiriä, kun kaikki tietävät, että tässä on se joukkue, jolla mennään. Ei tarvitse miettiä sellaisia, että tuleeko joku vielä jollekin paikalle pelaamaan. Sillä tavalla se helpottaa ja uskon, että se nostaa joukkuehenkeä, Lehtonen sanoi perjantain aamuharjoitusten jälkeen, Lehtonen sanoi.

Illan otteluun Lehtonen suhtautuu tyypilliseen tapaan.

– Hyvä, taitava kuten Tshekki on aina. Isokokoinen joukkue, joka pelaa kovaa. Varmasti haluaa voittaa kotiaskissa ja saa kotiyleisön tuen. Tulee haastava matsi meille.

LUE MYÖS