PRAHA. Valtteri Puustiselle Tshekin MM-kisat ei ole ollut helppo turnaus.

Puustinen tuli kisajoukkueeseen NHL-pelaajan statuksella ja pääsi ykkösketjuun Mikael Granlundin vierelle.

Ykkönen ei ole missään vaiheessa toiminut, mutta Granlund ja Puustinen ovat saaneet pitää paikkansa – tähän asti. Neljän ottelun jälkeen Puustisen tehot ovat edelleen 0+0, ja Kanadaa vastaan pelipaikka löytyy Leijonien kolmosketjusta.

– Minulla on hyvät fiilikset. Huomenna on taas uusi päivä ja uusi mahdollisuus, ei muuta kuin sitä kohti, Puustinen kommentoi SuomiKiekolle perjantain harjoitusten jälkeen.

– Meillä ei oikein lähtenyt pelit vielä rullaamaan siten, miten kaikki olisivat halunneet. Mutta ei se helppoa ole aina hypätä ihan uusien äijien kanssa tuohon, kun ikinä et ole pelannut [heidän kanssaan]. Se ei aina tapahdu sillä tavalla sormia napsauttamalla.

– Nyt on vähän kenttiä muutettu ja haetaan sieltä sitä, että saataisiin kaikki kentät enemmän tuotettua paikkoja.

Puustinen myönsi, että Jukka Jalosen pelitapaa on ollut vaikeaa sisäistää näin lyhyessä ajassa.

– Jotenkin sitä ehkä vähän miettii vielä, ettei tule ihan selkäytimestä. Pitää rentoutua ja antaa mennä, ettei liikaa miettisi sitä mitä niin sanotusti pitää tehdä, vaan luottaisi itseensä siinä, että antaisi vaan palaa. Sitä kautta omakin peli rentoutuisi ja muuttuisi vielä paremmaksi.

Suomen ja Kanadan välinen ottelu pelataan lauantaina. Peli alkaa kello 17.20 Suomen aikaa.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS