PRAHA. Suomi kaatoi Norjan MM-kisojen kolmannessa ottelussaan maalein 4-1.

Maaleja paukutti jälleen Oliver Kapanen, ja nyt myös kolmosketjusta löytyi tehoja. Suomen ykkösketju sen sijaan viilettää edelleen varjojen mailla.

Päävalmentaja Jukka Jalonen yritti kesken pelinkin herätellä ykkösnyrkkiä heittämällä Konsta Heleniuksen vilttiketjuun. Pelin jälkeen Jalonen ripitti hyvin suoraan Mikael Granlundin johtamaa kenttää.

– Pojat ei oikein pysy kiekossa. Ovatko vähän etäällä toisistaan? Ei se vain oikein toimi. Varmaan hekin ovat sen huomanneet, ja kaikki muutkin ovat sen huomanneet, Jalonen sanoi hallin käytävillä.

– Pitää miettiä, pitääkö tehdä jotain muutoksia, vai mitä tehdään. Ei se sillä tavalla toimi kuin muilla.

– Ehkä siihen on sellainen syy, että siellä pitää tehdä enemmän hommia.

Kolmeen muuhun ketjuun Jalonen on ollut varsin tyytyväinen.

– Kyllä, aika hyvin toimii. Esimerkiksi nelosketjumme oli tänään todella hyvä maalipaikkojen luomisen suhteen. Vähän tehoton kylläkin.

– Mutta se on selvää, että [ykkösketjussa] ei ole ihan sellaista yhteistä säveltä löytynyt, että kiekko liikkuisi, oltaisiin nopeasti auttamassa ja kaksi-kolme äijää lähellä niin kuin näissä peleissä pitää olla.

– Pitää katsoa uudestaan vähän peliä nauhalta ja sitten miettiä, mitä miksauksia ehkä tehdään. Onneksi meillä on aikaa vielä.

Jalonen kommentoi lyhyesti myös Heleniuksen otteita.

– Oli vähän vaisu tänään, ei ollut ihan parhaimmillaan.

Kun Jaloselta kysyttiin, saako Helenius seuraavassa pelissä uuden mahdollisuuden, päävalmentaja vastasi näin:

– Pelistä on aikaa nyt 15-20 minuuttia. Katsotaan ihan rauhallisesti.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS