Mestis-seura Jokerit vahvistaa ensi kauden joukkuettaan latvialaisella Niks Fenenkolla. Latvian 19-vuotiaan puolustajalahjakkuuden sopimus on 1+2-vuotinen.

Fenenko siirtyy Jokereihin Kanadan juniorisarja QMJHL:stä Baie-Comeau Drakkarin joukkueesta. 186-senttinen puolustaja on pelannut QMJHL:ssä kolmen kauden aikana 173 runkosarjaottelua tehopistein 21+100=121.

Latvian alle 20-vuotiaiden maajoukkueen vakionimiin lukeutuva puolustaja johdatti Drakkarin päättyneellä kaudella QMJHL:n finaaleihin. Hän oli pudotuspelien tehokkain puolustaja, kun 17 ottelussa syntyi pisteet 5+13=18.

– Fenenko pelasi hyvän kolmen vuoden jakson Kanadassa ja osoitti kykenevänsä tuottamaan laadukasta kiekollista peliä pienen kaukalon kovassa tempossa. Jotta Kanadan junioriliigoissa pärjää, pitää luonnollisesti pystyä myös kamppailemaan ja puolustamaan, Jokereiden urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki kommentoi hankintaa.

– Uskomme, että Fenenko on joukkueellemme erinomainen puolustaja, joka pystyy pelaamaan juuri sellaista peliä, jota Jokereissa haluamme. Hän on monipuolinen, vaistoillaan hyvin pelaava puolustaja, jota pystytään käyttämään myös ylivoimassa. Fenenkolla on potentiaalia pelata tulevaisuudessa korkeammillakin sarjatasoilla, Yrjänheikki jatkoi.