Leijonien ja Ruotsin välisestä MM-kisojen puolivälieräottelusta muodostui huikea trilleri. Suomalaisittain se sai kuitenkin harmillisen päätöksen, kun Ruotsi vei voiton jatkoajan jälkeen lukemin 2-1 ja eteni välieriin.

Ottelun kenttätapahtumia hallitsi pääosin Ruotsi, mutta Suomi puolusti sitkeästi keskustaa ja piti Ruotsin NHL-tähdet erinomaisesti pois vaarallisilta maalipaikoilta.

Kamppailua tahkottiin ilman maaleja päätöserän viimeiselle vitoselle asti, kunnes alkoi tapahtumaan. Ruotsi avasi maalihanat puolustaja Rasmus Dahlinin osumalla. Suomi ei luovuttanut, vaan nousi viimeisellä minuutilla pelissä tasoihin ilman maalivahtia pelatessaan. Tasoitusosuman iski maalin edestä Hannes Björninen ja maalin syöttivät Valtteri Puustinen ja Mikko Lehtonen.

Ottelu eteni jatkoajalle, joka ratkesi Ruotsille ylivoimamaalilla. Voittomaalin viimeisteli Joel Eriksson Ek.

Leijonien maalivahti Emil Larmi pelasi huippuottelun. Hän kirjautti peräti 33 torjuntaa. Ruotsin maalivahti Filip Gustavsson torjui pelissä puolestaan 19 laukausta.

Suomi sijoittui lopulta kevään MM-kisoissa kahdeksanneksi. Samalla päättyi Jukka Jalosen aikakausi Leijonien päävalmentajana.

LUE MYÖS