Ottawa Senators on nostanut suomalaismaalivahti Leevi Meriläisen farmista NHL:ään.

Meriläisen nosto NHL:ään tuli ajankohtaiseksi, kun Senators-maalivahdeista Anton Forsberg oli alavartalovamman vuoksi sivussa ja Joonas Korpisalo oli sairastunut. Meriläisen ohella Senators nosti myös tanskalaisen Mads Sogaardin NHL:ään. Heistä Sogaard nähtiin tolppien välissä ja Meriläinen luukkuvahtina, kun Senators kärsi 2-4-tappion Philadelphia Flyersille sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Meriläinen, 21, on pelannut tällä kaudella 16 ottelua AHL-seura Belleville Senatorsissa, joissa hänen torjuntaprosenttinsa on 90,4%. Lisäksi hän on pelannut ECHL:ssä Allen Americansin paidassa 13 ottelua torjuntaprosentilla 92,6%.

NHL-urallaan Meriläinen on pelannut kaksi ottelua viime kaudella huhtikuussa. Noissa peleissä hänen torjuntaprosenttinsa oli 87,8%.

Belleville Senators

@BellevilleSens
TRANSACTIONS: The @Senators have recalled goaltenders Leevi Meriläinen and Mads Søgaard, as well as defenceman Max Guenette from Belleville.

Additionally, goaltender Mark Sinclair has been recalled from @AllenAmericans (ECHL) by the #BellevilleSens

LUE MYÖS