Patrik Laine on ollut NHL:n pelaajien avustusohjelmassa pian kaksi kuukautta. Pohjois-Amerikassa on laajasti uutisoitu Laineen kärsivän mielenterveysongelmista. Ohjelmaan voi hakeutua myös päihderiippuvuuden vuoksi.

Huolestuneet fanit eivät ole juurikaan kuulleet Laineesta sen jälkeen, kun hän astui ohjelmaan. Hänen entinen pelikaverinsa Nikolaj Ehlers on säännöllisesti suomalaiseen yhteydessä ja kommentoi Laineen tilannetta Winnipeg Free Pressin haastattelussa.

– Vietimme lähes joka päivän yhdessä Winnipegissä. On vaikeaa nähdä, ettei hän pelaa, kun tietää, kuinka paljon hän rakasti pelaamista, Ehlers harmittelee.

Ehlers kertoi, millainen on Laineen tila nyt.

– Hän voi ihan hyvin. Mielenterveys on tärkeämpää kuin mikään muu. On aika hullua, miten asiat toimii. Jonain päivänä sitä on täysin kunnossa, toisina ei. Hänen kohdallaan kyse on ollut siitä, että on poissa kaukalosta, on ihmisiä kenen kanssa jutella ja palautuu parempaan kuntoon, tanskalaishyökkääjä kertoo.

NHL-uransa aikana Laine on antanut itselleen kovaa palautetta mediassa. Winnipegissäkin totuttiin siihen, kuinka nuori suomalainen haukkui itseään toimittajille heikompien pelien jälkeen.

– Iso osa tuosta johtui siitä, että hän oli vain oma itsensä. Hän vitsaili itsensä kustannuksella. Minäkin pilkkasin häntä ja hän pilkkasi minua. Niin homma vain toimi. Uskon, että tässä liigassa kaikki ovat aika ankaria itseään kohtaan. On pakko, jotta pysyy tässä sarjassa. Mutta ehkä hän oli ankarampi itselleen kuin jotkut muut, Ehlers arvioi.

Alkukausi oli Laineelle todella vaikea. Useista loukkaantumisista kärsinyt hyökkääjä pelasi 18 ottelua tehoin 6+3=9.