Mikkelin Jukurit kohtaa Liigan puolivälierissä Oulun Kärpät. Kun katsoo seurojen budjetteja, kyseessä on Daavidin ja Goljatin kohtaaminen.

Mikkeliläisten pieni budjetti ei näkynyt runkosarjassa, kun joukkue ponnisti viidenneksi asti. Joukkueen päävalmentaja Olli Jokinen kertoi MTV Urheilun haastattelussa olevansa suoritukseen tyytyväinen.

– Tuohon voi olla erittäin tyytyväinen. Lähtökohta oli kuitenkin se, että yksilöiden pitää pystyä ylisuorittamaan. He saivat itsestään maksimia irti ilta toisensa jälkeen. Yli 100 pisteen runkosarja – huomioiden vielä sen, että tuossa ympärillä budjetit ovat ihan eri luokkaa. Kuuden kärjen lisäksi mukaan voi laskea sijoilla seitsemän, kahdeksan, yhdeksän ja kymmenen olevat joukkueet. Niitä on isommilla euroilla rakennetut joukkueet, Jokinen sanoi.

Jukureiden joukkueessa on useita läpimurtonsa tehneitä pelaajia. Peräti 16 Jukurit-pelaajaa teki tällä kaudella oman piste-ennätyksensä ammattilaissarjoissa.

– Jos meidän joukkueellemme laitettaisiin nyt hintalappu sen suhteen, että millaisia sopimuksia pelaajat ovat tehneet, niin kyllä mekin olisimme varmaan nyt kolmen millin (miljoonan) joukkue, Jokinen sanoo.