NHL:ssä nähtiin upea hetki Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä, kun maalivahtilegenda Miikka Kiprusoffin pelinumero 34 jäädytettiin. Kiprusoffin pelipaita nostettiin Calgary Flamesin kotiareena Scotiabank Saddledomen kattoon ennen ottelua Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Kiprusoff, 47, pelasi NHL-urallaan kaikkiaan 623 runkosarjaottelua ja 56 pudotuspeliä. Hän edusti Calgarya kaudet 2003-04 sekä 2005-2013. Kiprusoff voitti Calgaryssa pelatessaan kertaalleen NHL:n parhaan maalivahdin palkinnon eli Vezina Trophyn.

Kiprusoffin juhlaottelusta muodostui dramaattinen ja se päättyi kotijoukkueen näkökulmasta komeaan voittoon. Penguins johti päätöserän alussa jo 3-1, mutta Flames nousi viimeisen kymmenen minuutin aikana nopeasti tasalukemiin ja tehtaili voittomaalin viimeisellä minuutilla. Ratkaiseva osuma syntyi Jegor Sharangovitshin lavasta.