Pelaajayhdistys on jättänyt maanantaina Liigasta tutkintapyynnön Kilpailu- ja kuluttajavirastolle (KKV).

SJRY tiedottaa verkkosivuillaan, että se haluaa KKV:n tutkivan jääkiekon sarjajärjestelmien laillisuuden.

– On tärkeää, että nykyisen sarjajärjestelmän epäilty laittomuus tutkitaan. Näin pääsemme rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuuden suomalaista jääkiekkoa pelaajille, kannattajille ja kaikille osapuolille.

– Olen ylpeä meidän hallituksesta, joka yksimielisesti uskalsi ottaa tämän rohkean askeleen. Nyt on se hetki, kun ei saa luovuttaa, Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Teemu Ramstedt sanoo tiedotteessa.

Pelaajayhdistys kertoo, että sen keväällä 2023 teettämässä pelaajakyselyssä 98 prosenttia kantansa kertoneista Liiga- ja Mestis-pelaajista haluaa urheilulliset avoimet sarjat.

– Tämä asia on tärkeä suomalaisille pelaajille riippumatta siitä, millä sarjatasolla tai missä maassa he pelaavat. Tämän prosessin aikana on näkynyt, miten yhtenäisesti pelaajat ovat tukeneet asiaa, varapuheenjohtaja Ilari Melart kertoo.

Asianajaja: ”Kyse on kartellista”

Pelaajayhdistyksen asianajaja Matti Huhtamäen mukaan kyse on kartellista.

– Liigan, Jääkiekkoliiton ja liigaseurojen toiminta, päätökset ja sopimukset koskien suljettua Liigaa ovat Pelaajayhdistyksen selvitysten ja vallitsevan kotimaisen sekä EU:n oikeuskäytännön perusteella asiaan soveltuvien kilpailuoikeudellisten säädösten vastaisia, Huhtamäki sanoo.

– Kyse on määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä ja kilpailijoiden välisestä kartellista, josta Pelaajayhdistyksen jäseninä olevat pelaajat myös kärsivät vahinkoa menetettyjen ammattimaisten työpaikkojen määrässä ja pelaamisesta maksetuissa pienemmissä palkoissa varsinkin Mestiksessä, hän jatkaa.

– Asian tutkiminen KKV:n toimesta on välttämätöntä jo pelkästään sen takia, että Liiga, Jääkiekkoliitto ja liigaseurat eivät ole esittäneet mitään oikeudellisia perusteita suljetun Liigan lainmukaisuudesta.

SJRY

@SJRYfi
Aidosti avoimen Liigan puolesta.

#SJRY #Liiga #Mestis #Leijonat