Supertähtihyökkääjä Sidney Crosbyn tulevaisuus Pittsburgh Penguinsissa ollut puheenaiheena viime aikoina.

Crosbyn nykyinen 8,7 miljoonan dollarin keskipalkan takaava sopimus päättyy kesällä 2025. Penguins-kapteeni voi tehdä jatkosopimuksen aikaisintaan heinäkuun 1. päivä.

Penguins on jäämässä ulos pudotuspeleistä ja toisena vuotena peräkkäin. Joukkue on uhkaavasti matkalla kohti uudelleenrakennusta, joten menestystä ei ole odotettavissa hetkeen.

Voittamiseen tottunut 36-vuotias Crosby joutuukin tekemään ensi kaudella isoja päätöksiä uransa suhteen.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman uskoo, että Penguins olisi tarjoamassa tulevana kesänä ykköstähdelleen roimaa palkankorotusta.

– Crosby on ansainnut päättää oman kohtalonsa. Letang ja Malkin ovat tehneet pitkäkestoiset sopimukset, joten en usko Crosbyn jättävän Penguinsia ilman, että nykyiselle seurajohdolle annetaan mahdollisuutta kääntää kurssia. Arvelen, että Penguins tarjoaa Crosbylle 2-3-vuotisen ja n. 10,5 miljoonan dollarin palkan takaavan jatkosopimuksen. Siitä ainakin neuvottelut aloitetaan, Friedman kertoo 32 Thoughts -kolumnissaan.

Crosby pelaa iästään huolimatta parasta kauttaan pitkään aikaan. Penguins-supertähti on mättänyt 65 ottelussa 32 maalia ja 65 tehopistettä. Edellisen kerran Crosby nähtiin 40 maalin tahdissa kaudella 2016-17.

LUE MYÖS: