Sidney Crosbyn tulevaisuus Pittsburgh Penguinsissa on NHL:n tulevan kesän suuri puheenaihe.

Penguins-kapteeni Crosbyn 8,7 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus päättyy ensi kauteen. Penguins voi tehdä aikaisintaan heinäkuun 1. päivä jatkosopimuksen 36-vuotiaan seuralegendansa kanssa.

TSN:n sisäpiiritoimittaja Darren Dregerin mukaan Crosbyn jatkaminen Pittsburghissa ei ole täysin itsestäänselvää seuran nykytilanteen takia. Penguins on uhkaavasti jäämässä ulos pudotuspeleistä toisena peräkkäisenä kautena.

– En malta odottaa kauden päättävää lehdistötilaisuutta Sidney Crosbyn ympärillä. Haluan tietää, ilmoittaako hän jatkavansa Pittsburgissa, jotta hänen ei tarvitsisi kuunnella koko kesää siirtohuhuja, Dreger sanoo Barn Burner -podcastissa.

Dregerin mukaan Crosbyn tulevat kommentit määrittävät paljolti Penguinsin organisaation suunnan supertähtensä suhteen.

– Jos hän päättää kuitenkin olla kommentoimatta jatkoaan, niin sitten meillä on tiedossa helvetinmoinen heinäkuun 1. päivä. NHL:n siirtomarkkinat tulevat käymään kuumana, Dreger mehustelee ajatuksella.

Dregerin tietojen mukaan Crosby ei ole tyytyväinen Penguinsin organisaation nykytilaan.

– Miettikää, jos tämän tason pelaaja haluaa lähteä jahtaamaan Stanley Cupia. Hän on todellakin happamana Penguinsin nykytilanteeseen.

Crosby on pelannut tällä kaudella 19-vuotisen NHL-uransa heikoimmalla pistekeskiarvolla. Kanadalainen on tehnyt 69 ottelussa silti kunnioitettavat 33 maalia ja 69 tehopistettä.

LUE MYÖS: