HIFK on enää yhden tappion päässä kesälomasta. Pelicans voitti helsinkiläiset kolmannessa puolivälieräkohtaamisessa ensimmäisessä jatkoerässä maalein 3-2 ja johtaa ottelusarjaa voitoin 3-0.

Ottelu oli lähellä ratkeamista jo toisen erän lopulla. Pelicans meni 2-1 johtoon Nathan Schnarrin maalilla, kun HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen päätti haastaa osuman. Tuomaristo pyöritteli hetken videoita ja totesi, ettei maalivahdin häirintää ollut. Näin HIFK oli 1-2 tappioasemassa ja joutui lisäksi vielä kahden minuutin alivoimalle.

HIFK onnistui kuitenkin alivoimapelissään ja sai puolestaan itse runsaasti ylivoima-aikaa kolmannessa erässä. Lopulta Juha Jääskä suti tasoituksen lähietäisyydeltä sisään erän puolivälissä.

Ottelu oli tasainen, mutta jatkoerässä Pelicans oli suvereeni ja hallitsi tapahtumia. Lopulta Lars Brygman nosti kiekon rystyltä sisään hienojen veivien päätteeksi.

Sarja on katkolla seuraavaksi tiistaina Helsingissä.