Tappara voitti lauantaina TPS:n 4-0 Turussa. Ottelussa nähtiin todellisia erikoisuuksia, kun Pohjois-Amerikassa nykyään kiekkoilevat pelaajat saapuivat ”kummittelemaan” Turkuun.

Kyseessä olivat Tapparassa kaudet 2021-23 pelannut Waltteri Merelä sekä vuodet 2020-22 Tampereella nähty Santtu Kinnunen. Heistä Merelä on tällä kaudella pelannut NHL:ää Tampa Bay Lightningissa ja AHL:ää Syracuse Crunchissa. Kinnunen pelaa toista AHL-kauttaan Charlotte Checkersissä.

Vaikka kyseinen kaksikko pelaa Pohjois-Amerikassa, ilmestyivät heidän nimensä yllättäen TPS:n kotihallin videotaululle. Merelä ilmoitettiin kahteen otteeseen Tapparan maalintekijäksi ottelussa ja Kinnunen puolestaan kertaalleen syöttäjäksi.

– Tiedän kyllä, että Merelä on Pohjois-Amerikassa, ja se on ollut meillä tiedossa ihan jo muutenkin, mutta siinä oli käynyt ihan tekninen virhe tietokannoissa. Sieltä oli jostain syystä noussut vanhan listan mukaan se Merelä sinne, TPS:n tapahtumapäällikkö Veera Torikka kertoo Ilta-Sanomille.

Myös ottelua MTV Katsomolle selostanut Toni Saukkola hämmästeli Merelän ja Kinnusen nimien ilmestymistä videotaululle.

– Tällä hetkellä valotaululla lukee, että ykkössyöttäjä oli Santtu Kinnunen. Kinnunen ei kuitenkaan enää, numerolla 72, Tapparassa pelaa, Saukkola sanoi Tapparan avausmaalin jälkeen.

– Jälleen on vähän Turkuhallin valotaululla datan kanssa tekemistä. Waltteri Merelä ilmoitetaan maalintekijäksi. Taitaa olla, tai onkin, vanhaa tietoa, Saukkola huomioi 0–2-osuman jälkeen.

Tapparan avausmaalin syötti todellisuudessa Petri Kontiola, joka pelaa numerolla 72, eli samalla numerolla jolla Kinnunen nähtiin Tapparassa. Joukkueen toisen ja kolmannen maalin iski puolestaan numerolla 9 pelaava Taylor Matson. Merelä pelasi samalla numerolla Tapparassa viime kaudella.

– Jostain tuntemattomasta teknisestä syystä näin kävi. Harmi tietenkin, että osui tuollaiseen isoon peliin, mutta näitä välillä sattuu, Torikka sanoo.

LUE MYÖS