Anaheim Ducks nappasi viime yönä erikoisen voiton New Jersey Devilsistä. Vaikka Devils vei laukaukset 53-23, Anaheim juhli voittoa maalein 4-3.

Anaheimin maalilla ottelussa loisti Liigastakin tuttu Lukas Dostal. Hän torjui ottelussa käsittämättömät 50 kertaa. Kyseessä on uusi Anaheimin seuraennätys. Koskaan ennen tulokasvahti ei ole johdattanut joukkuetta voittoon yhtä monella torjunnalla.

Dostalin suoritus oli poikkeuksellinen koko NHL:n mittakaavassa. Sarjan historiassa vain neljä tulokasvahtia on kerännyt enemmän torjuntoja voitossa. Yksi heistä on niin ikään Liigasta ponnistanut Aleksandar Georgiev.

Liigassa Dostal nähtiin viimeksi syksyllä 2020. Hän pelasi pandemia-aikana 11 ottelua lainalla Ilveksessä torjuntaprosentilla 94,1.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Lukas Dostal set an @AnaheimDucks record for most saves in a win as he stopped 52 of 55 shots he faced and also prevented the Devils from scoring a game-tying penalty-shot goal in the final three seconds of regulation. 👏

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…