Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF tiedotti maanantaina, että Venäjä ja Valko-Venäjä pysyvät ulkona kansainvälsiestä jääkiekosta myös kaudella 2024-25.

Venäjän jääkiekkoliitto ei sulattanut IIHF:n päätöstä vaan julkisti oman vastineensa tapaukseen. Venäjän jääkiekkoliitto on pettynyt IIHF:n päätökseen jatkaa Venäjän ja Valko-Venäjän osallistumiskieltoa kansainvälisiin turnauksiin.

Tiedotteessaan Venäjän jääkiekkoliitto vetoaa siihen, että IIHF:n valtuuston kokous oli heitä kohtaan syrjivä, sillä se järjestettiin ilman Venäjän edustajia. Lisäksi Venäjän jääkiekkoliitto uskoo, että tiettyjen jääkiekkoliittojen edustajat vastustavat Venäjän paluuta, koska he pelkäävät lisäkilpailua kansainvälisillä areenoilla.

Näiden lisäksi Venäjän jääkiekkoliitto on myöskin eri mieltä IIHF:n turvallisuuteen liittyvistä perusteista. Vaikka Venäjä ja Valko-Venäjä on suljettu IIHF:n turnausten ulkopuolelle, maajoukkueet jotka edustavat aseellisia konflikteja käyviä maita, saavat jatkaa osallistumistaan IIHF:n kilpailuihin.

LUE MYÖS