Marraskuun lopusta tammikuun puoliväliin saakka sivussa NHL-peleistä loukkaantumisen vuoksi ollut Kaapo Kakko on löytänyt kuuman vireen New York Rangersin viime otteluissa.

Tehojen valossa tahmean alkukauden pelannut hyökkääjä kasvatti keskiviikon vastaisena yönä pisteputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi iskemällä maalin 3-1-voittopelissä Dallas Starsia vastaan. Kakon tehosarake näyttää viimeisen viiden pelin otannalla lukemaa 2+3.

Rangersin päävalmentaja Peter Laviolette antoikin ottelun jälkeen ison lupauksen jatkoa ajatellen.

– Meidän on löydettävä keinot peluutta häntä jatkossa enemmän. Mielestäni hän pelaa tällä hetkellä todella hyvin, Laviolette kehaisi lehdistötilaisuudessa.

Tehosuonen puhkeaminen pidemmällä aikavälillä tietäisi hyvää myös turkulaisen kesän sopimusneuvotteluja ajatellen. Kakko pelaa parhaillaan toista ja viimeistä kautta kaksivuotisesta, 2,1 miljoonan dollarin vuositulot takaavasta sopimuksestaan.

Kakon merkitystä Rangersille kuvaa myös joukkueen rekordi suomalaisen kanssa ja ilman: Kakon loukkaantumisen aikana Rangers voitti vain puolet otteluistaan. Kakon pelatessa NHL:n kärkiporukoihin lukeutuvan joukkueen voittoprosentti huitelee lähes 70:ssä.

LUE MYÖS: