Nuoret Leijonat jatkaa pelejään alle 20-vuotiaiden MM-kisojen välierissä. Joukkue kukisti Slovakian puolivälieräottelussa lukemin 4-3 jatkoajan jälkeen.

Ottelun avausmaali nähtiin ensimmäisen erän viimeisellä sekunnilla, kun Adam Sykora vei Slovakian johtoon. Maali syntyi lähes samoihin aikoihin kun erä päättyi ja videotarkistuksen jälkeen tuomaristo hyväksyi osuman.

Toisessa erässä Suomi kampesi pelissä tasoihin, kun Tommi Männistö latasi Nuorten Leijonien avausmaalin. Päätöserä sai puolestaan suomalaisittain loistavan alun, kun Lenni Hämeenaho vei ainoastaan 36 sekunnin pelin jälkeen Nuoret Leijonat ensimmäistä kertaa johtoon. Slovakia ei lannistunut tappioasemasta, vaan taisteli Dalibor Dvorskyn johdolla pelin tasoihin.

Suomi iski makoisaan paikkaan uudelleen johtomaalin, kun Aleksanteri Kaskimäki latasi Nuoret Leijonat 3-2-johtoon ajassa 58:26. Slovakia lähti hakemaan vielä tasoitusta ilman maalivahtia ja onnistuikin siinä ajassa 59:16, kun Filip Mesar tinttasi kiekon verkon perukoille.

Ottelu eteni jatkoajalle, jonka ratkaisijaksi nousi Nuorten Leijonien kapteeni Jere Lassila vain 24 sekunnin pelin jälkeen. Näin ollen Suomi jatkaa turnausurakkaansa mitalipeleissä, kun taas Slovakian turnaus päättyy tähän.

Suomen maalilla Niklas Kokko kirjautti 27 torjuntaa. Slovakialaisvahti Adam Gajan torjui puolestaan 24 kiekkoa.

Nuorten Leijonien turnaus jatkuu torstaina välierissä. Vastustaja ei ole toistaiseksi tiedossa, sillä muut puolivälieräottelut ovat vielä pelaamatta.

Näet ottelun maalikoosteen alta tai täältä.