Ilves hävisi perjantaina kotiyleisönsä edessä Pelicansille numeroin 3-5. Tupsukorvat onnistui kampeamaan ottelun kahteen otteeseen tasoihin, mutta lahtelaiset menivät lopulta kahdella kolmannen erän lopun maalilla voittoon.

Ottelun jälkeen Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi lehdistötilaisuudessa joukkueeseensa kohdistuvia odotuksia.

– Sen oikein tuntee kopissa, tai paremminkin, kun tulee vaihtoaitioon. Se näkyi tänäänkin avauserässä. Oltiin vähän hitaalla, ja se jännitys, pelko ja epävarmuus näkyivät, Pennanen sanoi.

– Voi olla, että on kohtuuttomiakin odotuksia. Pelaajat saattavat kantaa jotakin semmoista, mitä tämän joukkueen ei edes pitäisi kantaa. Paine ei tule sarjataulukosta, vaan jostain muualta.

Ilves on tällä hetkellä sarjan ykkösenä, mutta tasapisteissä oleva Tappara on pelannut viisi ottelua vähemmän.

– Sille on syynsä, miksi esimerkiksi Toronto ei voita Stanley Cupia kauhean usein. Siellä on varmaan jotakin samantyyppistä, Pennanen arvioi.

Kumpikaan perinteikäs kiekkoseura ei ole hetkeen juhlinut mestaruutta. Ilves voitti mestaruuden viimeksi ennen Saksojen yhdistymistä vuonna 1985, kun taas Toronto Maple Leafsin kannujuhlat nähtiin viimeksi vuonna 1967, jolloin ihminen ei ollut vielä käynyt Kuussa.