Liki tuhat NHL-ottelua urallaan pelannut Ilja Kovaltshuk, 40, jatkaa pelaajauraansa kahden vuoden tauon jälkeen.

Kovaltshuk on solminut loppukauden kattavan sopimuksen KHL:ssä pelaavan Moskovan Spartakin kanssa. Seurapomo Aleksander Jakushevin mukaan legendan paluuottelu on vuorossa jouluaattona Spartakin kohdatessa Kunlun Red Starin.

Kovaltshuk on nähty edellisen kerran tositoimissa kauden 2021 lopulla. Mies iski tuolloin Avangard Omskin riveissä pelaamissaan 16 ottelussa tehot 5+12=17 ja pudotuspeleissä 24 peliin tehot 4+5=9.

NHL:ssä Kovaltshuk nähtiin viimeisen kerran kaudella 2019-20, jolloin hyökkääjä edusti Los Angeles Kingsiä, Montreal Canadiensia sekä Washington Capitalsia. Miehen palkintokaapista löytyvät NHL:n maalikuninkuuden lisäksi kaksi MM-kultaa, olympiakulta sekä kolme KHL:n mestaruutta.