Nuoret Leijonat avasi voittotilinsä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa perjantaina, kun joukkue kukisti Latvian numeroin 4-0.

Paremmasta joukkueesta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Suomi vei ottelun laukaustilaston nimiinsä 43-23. Noa Vali pelasi Nuorten Leijonien maalilla nollapelin 23 torjunnalla, kun taas latvialaisvahti Deivs Rolovs kirjautti 39 torjuntaa.

Nuoret Leijonat iski avauserään kaksi osumaa noin minuutin välein, kun Jere Lassila onnistui ylivoimalla ja Jesse Pulkkinen tasakentällisin. Toisessa erässä Kasper Halttunen ampui Suomen kolmannen osuman ylivoimalla ja päätöserässä Oiva Keskinen osui niin ikään ylivoimalla.

Suomen kapteenina turnauksessa toimiva Lassila oli mukana kaikissa täysosumissa keräten komeat pisteet 1+3. Toinen useamman tehopisteen pelaaja oli Halttunen, jolle kirjattiin tehot 1+1.

Nuoret Leijonat nousi voitollaan kolmeen pisteeseen ja on lohkossa neljännellä sijalla. Samalla varmistui myös Suomen puolivälieräpaikka. Latvia on kolmen ottelun jälkeen nollilla lohkojumbona eikä se ole tehnyt vielä yhtään maalia tässä turnauksessa.

Alkulohkon päätöskamppailussa Suomi kohtaa turnausisäntä Ruotsin sunnuntaina.

Näet ottelun maalikoosteen alta tai täältä.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Keskisen maali jää ottelun viimeiseksi ja Suomi ottaa lohkovaiheen avausvoittonsa lukemin 4-0!

Tästä vielä matsin kaikki maalit koosteen muodossa.