Syvissä vesissä rämpivän Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen ja seurapresidentti John Davidson ovat potku-uhan alla, uutisoi Ottawa Sun -lehti.

Ottawa Sunin sisäpiiritoimittajan Bruce Garriochin tietojen mukaan Blue Jacketsin omistaja John P. McConnell on erittäin tyytymätön seuran urheilulliseen menestykseen sekä johtoportaan jatkuviin kommelluksiin.

Blue Jackets on 30:n pelatun ottelun jälkeen NHL:n 28. sijalla ja joukkue on tätä menoa jäämässä jo neljännen kerran peräkkäin ulos pudotuspeleistä.

– NHL-piireissä yleinen uskomus on se, että molemmat (Kekäläinen ja Davidson) ovat saamassa potkut, jos seuran tilanne ei muutu nopeasti. Omistaja McConnell a on äärimmäisen pettynyt nykytilanteeseen, Garrioch kertoo.

Kausi 2023-24 on uhkaavasti jäämässä vuodesta 2013 lähtien Blue Jacketsin peräsimessä työskennelleen Kekäläisen viimeiseksi.

– Blue Jackets on jäämässä neljännen kerran peräkkäin ulos pudotuspeleistä, eikä tämä lupaa hyvää tästä vastuussa oleville henkilöille. Kekäläinen on työskennellyt Blue Jacketsissa 11 kauden ajan ja nyt on vain ajan kysymys, kunnes joukkueesta löytyy uusi päättäjä, Garrioch paljasti.

Virheitä toisen perään

Blue Jacketsin johtoporras on mokaillut erityisesti viime vuosina ahkerasti. Viime kesänä uudeksi päävalmentajaksi palkattu Mike Babcock sai lähteä jo ennen runkosarjan alkua kun paljastui, että konkariluotsi oli selvitellyt pelaajiensa puhelimien sisältöjä.

Columbuksessa tunnelmaa kiristää myös alisuorittavien supertähtien Johnny Gaudreaun ja Patrik Laineen ylimitoitetut sopimukset. 8,7 miljoonan dollarin palkkapussilla operoiva Laine on heivattu jopa muutamaan otteeseen katsomoon tällä kaudella heikkojen esitysten takia.

Garrioch uskoo, että Blue Jackets on jumissa Laineen sopimuksen kanssa.

– Laineen kauppaamisesta on puhuttu paljon, mutta rehellisyyden nimissä, Laine itse ei ole pyytänyt kauppaamista pois. Hänen sopimuksensa päättyy kesällä 2026, joten ellei Blue Jackets ole valmis ottamaan osaa hänen palkastaan omaan palkkakattoonsa, ei ole mitään mahdollisuuksia, että hänet kaupattaisiin muualle, toimittaja sanoo.