HELSINKI. Päävalmentaja Jukka Jalonen vapautuu ensi kesänä ”siirtomarkkinoille”. Jalosen pesti Leijonissa päättyy toukokuussa pelattaviin MM-kisoihin.

Jalonen kertoi Suomen Jääkiekkoliiton järjestämässä tiedotustilaisuudessa, ettei hän tiedä vielä tässä vaiheessa, missä hänen valmennusuransa jatkuu seuraavaksi. Leijonat-luotsi on kuitenkin valmis hyppäämään uusiin tehtäviin ilman välivuotta.

– Ei ole vielä mitään konkreettista. Katsotaan keväämmällä, löytyykö jotain. En aio hötkyillä. Välivuosi ei ole ensisijaisesti suunnitelmissa. Jos joku minut haluaa ja siinä on minulle tarpeeksi motivaatiota, niin ilman muuta on halukkuutta valmentaa. Oman intohimon pitää olla 100, kun tässä vaiheessa lähtee johonkin. Ihan mihin tahansa en halua lähteä, Jalonen kommentoi medialle.

Suomalaisvalmentaja kertoi myös, ettei NHL-unelmaa ole missään nimessä haudattu. Pohjois-Amerikassa Jalonen on valmis myös muihin kuin päävalmentajan tehtäviin.

– NHL:nkään suhteen ei ole mitään uutta kerrottavaa, enkä ole sieltä hirveästi odottanutkaan. Kakkosvalmentajaksikin lähteminen NHL:ään kiinnostaa, Jalonen kertoi.

Jaakko Perttilä, Miikka Lahtinen
X (ent. Twitter): @JaakkoPerttila, @ladalahtinen