Jokerit tiedotti maanantaina, ettei joukkue aio aiemmista suunnitelmistaan poiketen hakea Liiga-paikkaa kaudelle 2025-26. Syynä on 3,8 miljoonaa euroa maksava Liiga-lisenssi, joka vaarantaisi Jokereiden taloudellisen tilanteen.

Jokereiden päätös jäädä Mestikseen saa täyden tuen kannattajayhdistys Eteläpääty ry:ltä.

– Helsingin Jokerit on julkisesti ilmaissut uuden strategian perustuvan laadukkaaseen juniorityöhön, hyvään taloudenpitoon ja vastuullisuuteen. Seuran ei tule tehdä hätiköityjä päätöksiä päätöksiä nyt, mikäli ne eivät perustu vakaalle taloudelliselle pohjalle ja seuran arvoille. Osoitamme tukemme Jokerien pitkäjänteiselle kehittämiselle ja kestäville ratkaisuille muuttuvassa ympäristössä, Eteläpäädyn tiedotteessa kerrotaan.

– Hyvinvoiva Jokerit, joka toimii omien periaatteidensa ja arvojensa mukaisesti, on meille tärkeämpi asia, kuin sarjataso, jolla edustusjoukkue kulloinkin pelaa. Liigan ei ole kiire mikäli sen edessä uhrataan seuran tärkeimmät periaatteet; laadukas juniorityö, järkevä taloudepito sekä kestävä ja vastuullinen tulevaisuus.

Jokerit on tällä hetkellä viidentenä Mestiksen sarjataulukossa 22 sarjapisteellä. Sarjaa johtavalla IPK:lla pisteitä on kasassa 41 kappaletta.