Liigassa viime kausina kovia maalimääriä mättänyt Ilves-hyökkääjä Ville Meskanen, 28, teki viime viikolla paluun peleihin oltuaan noin kahden kuukauden ajan sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Meskanen selvisi loukkaantumisestaan lopulta säikähdyksellä. Seuraukset olisivat voineet olla hyvin paljon ikävämmät.

Syyskuun ottelussa HPK:ta vastaan Meskanen kaatui ja liukui tolppaa päin. Hän ajatteli tuossa tilanteessa saaneensa puujalan ja pelasi ottelun loppuun iskien vielä maalinkin tällin jälkeen. Vasta myöhemmin vamman vakavuus alkoi selvitä Meskaselle.

– Kotona katselin vain, kun jalka turposi turpoamistaan ja kipeytyi minkä kerkeää. Aika ilmapallo se oli aamulla. Laitoin sitten lääkäreillemme viestiä, että onkohan tämä nyt ihan normaalia? Meskanen muistelee Iltalehdelle.

Seuraavana päivänä Meskanen suuntasi Tampereen yliopistolliseen sairaalaan, jossa hänelle suoritettiin magneettikuvaukset. Niistä selvisi, että pieni valtimo oli revähtänyt auki ja reiden sisään oli ehtinyt vuotaa noin pari litraa verta yön aikana. Meskaselle tehtiin hätäleikkaus, joka pelasti miehen jalan ja sitä kautta myös hänen jääkiekkoilijan uransa.

– Sanottiin, että jos päivänkin olisin pystynyt olemaan kotona, jalka olisi todennäköisesti pitänyt amputoida pois. Mutta kun se oli silloin aamulla noin tuplakokoinen toiseen reiteen verrattuna, niin omat hälytyskellot soittivat siinä kohtaa. Sinällään siinä ei ollut hätää, Meskanen huomauttaa.

Lääkärit kertoivat Meskaselle, että tällainen loukkaantuminen on hyvin harvinaista.

– Paljon huonoa tuuri siinä oli. Osuman pitäisi tulla noin viiden sentin alueelle tietyssä kulmassa ja tietyllä kovuudella, että noin voisi käydä.

Paluunsa jälkeen Meskanen on pelannut nyt kaksi ottelua. Hän on pelannut tällä kaudella Liigassa kaikkiaan neljä ottelua tehoin 2+1 ja CHL:ssä viisi ottelua pistein 2+2.