Chicago Blackhawksin ”tankkauskausi” NHL:ssä keskittyy mediahuomion puolesta puhtaasti megalupaus Connor Bedardin tekemisiin, eikä 2010-luvun minidynastialta odoteta pelillistä menestystä.

Joukkue on paperilla jopa poikkeuksellisen nimetön, eikä menestysodotuksia ainakaan nosta tähtihankinta Taylor Hallin loppukauden poissaolo tai konkarilaituri Corey Perryn mystinen hyllytys kokoonpanosta.

Joukkueen nestoriosastoon lukeutuva Nick Foligno vaatii silti joukkueeltaan nyt nähtyä enemmän. Varsinkin Bedardin johtama nuoriso-osasto saa Folignolta huutia.

– 20 peliä on pelattu, joten sinun pitäisi olla jo hieman perillä tämän sarjan lainalaisuuksista. En tarkoita, että ymmärryksen pitäisi olla täydellistä, mutta pelissä on oltava nyt nähtyä enemmän sitoutuneisuutta, Foligno jyrähtää Daily Heraldille viitaten joukkueen nuoriso-osastoon.

Foligno muistuttaa, että vaikka tuloksellisesti kausi onkin Blackhawksin puolesta jo taputeltu, pelaavat pelaajat silti tulevaisuutta ajatellen.

– Sinun pitäisi pelata tuli takamuksen alla läpi koko kauden, koska saatat olla iso osa uudelleenrakennusta sekä tämän seuran tulevaisuutta. Asiassa ei voi olla tekosyitä. Joka kerta kun astumme jäälle, sinun on löydettävä motivaatiosi, tulee se sitten mistä tahansa. Voin itse löytää helposti kymmenen syytä syttyä – ja olen kuitenkin 36-vuotias kaveri. Saman pitäisi koskea jokaista kaveria tässä pukukopissa, Foligno jyrähtää.

Kaikki Chicago Blackhawksin ottelut näkyvät suorina lähetyksinä Viaplayssa.