Ottawa Senators hakee paluuta NHL:n pudotuspeleihin kuuden kauden tauon jälkeen uuden ykkösmaalivahtinsa Joonas Korpisalon johdolla.

Senatorsin maalilla on ollut viime vuosina tuulista. Nyt Los Angeles Kingsistä saapuneella Korpisalolla on sauma napata ykkösvahdin paikka itselleen. Ainakin viime yön esitys oli vakuuttava Korpisalon torjuttua joukkueelleen 5-2-voiton Tampa Bay Lightningista.

NHL-asiantuntija Marc Methot näkee viimein valoa Senatorsin pitkään varsin synkkänä jatkuneessa maalivahtitilanteessa.

– Juuri tätä Senators haluaa nähdä. Ei ole maalivahdille helpoin tilanne, kun laukauksia ei tule paljon, kuten nyt kahdessa ensimmäisessä erässä. Mutta sitten kun häntä todella testattiin, hän oli vahva. Hän ei näyttänyt panikoivan missään kohtaa, Methot kehaisi ja jakoi perään kiitosta myös toiselle Senators-vahti Anton Forsbergille.

– Hän teki muutaman valtavan torjunnan ja sai loppuun vielä syöttöpisteen. Viimeinkin Ottawalla on hyvä maalivahtikaksikko, Korpisalo ja Forsberg, Methot näkee.

Korpisalo, 29, allekirjoitti kesällä uransa tähän asti ylivoimaisesti rahakkaimman NHL-sopimuksen Senatorsin lyötyä miehen pöydälle viiden vuoden ja 20 miljoonan dollarin pahvin. Korpisalo tienaa sopimuksellaan neljä miljoonaa dollaria kaudessa.