Jokerit on naarannut uuden vahvistuksen hyökkäykseensä. Mestis-seura on solminut kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen, 34, kanssa. Vauhkonen on seuran oma kasvatti.

– Vauhkonen tuo meille kokemusta ja esimerkkiä ammattimaisuudesta sekä kykyä toimia tehokkaasti hyökkäysalueella maalinedustalla. On hienoa toivottaa jokerikasvatti takaisin tervetulleeksi omaan seuraan pitkän tauon jälkeen. Tämä siirto on samalla osa isoa kuvaa, jossa Jokerit tavoittelee nousua Liigaan kaudeksi 2025-26. Uskomme, että Vauhkosella on mahdollisuus olla osa kahden seuraavan vuoden suunnitelmaamme, sanoo Jokereiden urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki.

Viime kaudella Vauhkonen kiekkoili ympäri Eurooppaa. Hän pelasi Sveitsin ykkösdivarissa, SaiPassa ja Tshekin pääsarjassa. Eniten pelejä tilille kertyi SaiPa-paidassa, jossa Vauhkonen iski 18 matsiin tehot 2+4=6.

Vauhkosen tehokkain Liiga-kausi oli 2018-19. Voimahyökkääjä iski tuolloin Sportin paidassa 56 otteluun tehot 17+27=44.

– Tähyilin ulkomailta pelipaikkaa syksyn aikana, mutta sopivaa ei löytynyt. Otin sen jälkeen Jokereihin yhteyttä ja hienoa, että tämä siirto järjestyi. Olin neljävuotias, kun isä ja äiti näkivät Helsingin Sanomissa luistelukoulumainoksen ja siitä alkoi oma matkani Jokereissa. Tuntuu tosi mahtavalta palata kasvattajaseuraan. Olen intoa täynnä kuin ilmapallo, Vauhkonen kommentoi.