Montreal Canadiensin GM Kent Hughes joutuu tekemään kovia päätöksiä ennen NHL:n runkosarjan alkua.

Vancouver Canucksista hankitun Tanner Pearsonin saapumisen jälkeen Canadiensin hyökkäyksen pelipaikoista taistelee 14 NHL-tason miestä. Tähän ei ole laskettu ensimmäisen kuukauden sivussa olevaa Christian Dvorakia.

The Fourth Period -sivuston päätoimittaja David Pagnotta uskoo, että hyökkääjä Joel Armia saattaa joutua ylimääräiseksi mieheksi Canadiensin pelipaikkataistelussa. 30-vuotiasta porilaista pidetään mahdollisena vaihtoehtona vaihtokaupan kohteeksi.

– Armia nimi pyöri jo viime kaudella huhuissa ja hänen 3,4 miljoonan dollarin caphitillä varustettua sopimustaan on kaksi vuotta jäljellä. Hänet voidaan kaupata toiseen NHL-seuraan, jolla on tarvetta kolmosketjun hyökkääjälle, Pagnotta sanoi TSN 690 -radiokanavalla.

Armia on aloittamassa tänä syksynä kuudennen kautensa Canadiensin paidassa. Puolustussuuntaan tunnollinen taitohyökkääjä summasi viime kaudella 43 runkosarjapelissä tehopisteet 7+7=14.

Armia on nähty Suomen maajoukkueessa kaksissa edellisissä MM-kisoissa. Hän voitti MM-kultaa keväällä 2022.