Seuraava Liiga-kausi alkaa tiistaina HPK:n ja Rauman Lukon välisellä kamppailulla. SuomiKiekko ennakoi uutta kautta listaamalla jokaisen pelipaikan parhaat pelaajat.

Tällä kertaa vuorossa ovat hyökkääjät. Viiden kärjen ulkopuolelle jäi tällä kertaa useita kovia nimiä.

LUE MYÖS: Käsittämätön taso! Tässä ovat alkavan Liiga-kauden TOP 5 -puolustajat

5. Reid Gardiner, JYP

Reid Gardiner on vähiten hehkutettu Liigan maalipörssin voittaja aikoihin. Vaikka JYPin kausi oli todella vaikea, Gardiner onnistui henkilökohtaisella tasolla ja paukutti 59 ottelussa 27 häkkiä. Vaarallisempaa ylivoimapyssyä saa tälläkin kaudella Liigasta hakea.

4. Anton Levtchi, Tappara

Anton Levtchin Amerikan valloitus ei mennyt putkeen, mutta se sopii paremmin kuin hyvin Tapparalle. Levtchi oli viime kaudella kirvesrintojen tehokkaimpia pelaajia pudotuspeleissä. Tällä kaudella häneltä voidaan odottaa vieläkin kovempaa suoritusta, sillä joukkueen uuden kiekollisen pelitavan voisi kuvitella sopivan hyvin pehmeäkätiselle sentterille ja nyt Levtchi on saanut harjoitella yhdessä joukkueen kanssa koko kesän.

3. Teemu Turunen, Kärpät

Teemu Turunen on rikkonut Liigassa kahdesti 50 tehopisteen rajapyykin. Viime kaudella hän joutui tyytymään vain 41 pinnaan, mutta se kertoi enemmän Kärpistä joukkueena kuin Turusesta yksilönä. Jos joukkueen maalintekopeli on parantunut ensi kaudesta ja Turunen saa enemmän tulitukea joukkuekavereiltaan, voi 50 tehopisteen rajapyykkiä rikkoutua kolmannen kerran.

2. Jori Lehterä, HIFK

Jalka ei Jori Lehterällä ehkä liiku enää samaan malliin kuin nuorempana, mutta pelikäsitys ei ole kadonnut minnekään. Hän takoi viime kaudella 57 peliin 57 tehopistettä ja vain paransi juoksuaan pudotuspeleissä. 14 ratkaisupelissä Lehterä summasi hurjat tehot 5+12=17. Helsingissä ei malteta odottaa, mihin Lehterä tällä kaudella pystyy.

1. Ryan Lasch, Pelicans

Ryan Lasch on yksi viime parhaista pelaajista, joita on viime vuosikymmeninä Euroopassa nähty. Urallaan hän on voittanut kolme CHL-mestaruutta, kaksi Ruotsin mestaruutta ja yhden Sveitsin mestaruuden. Hän on ylivoimapelaaja vailla vertaa. Hänen toimistonsa on usein vastustajan maalin takana, josta syötöt napsuvat kovalla prosentilla lapaan vastustajan neliön keskelle. Lasch jos kuka tekee joukkuekavereistaan parempia.