Seuraava Liiga-kausi alkaa tiistaina HPK:n ja Rauman Lukon välisellä kamppailulla. SuomiKiekko ennakoi uutta kautta listaamalla jokaisen pelipaikan parhaat pelaajat.

Tällä kertaa vuorossa ovat puolustajat. Taso on tänä vuonna poikkeuksellisen korkealla, eivätkä kaikki eliittinimet mahtuneet listalle. Pelaajien väliset erotkin olivat niin pienet, että lopullinen järjestys on ennen kaikkea makuasia.

5. Petteri Lindbohm, HIFK

Petteri Lindbohm on erinomainen oman pään isäntä, jolla on myös mainettaan paremmat kiekolliset taidot. Jykevä pakki saa avaussyötöt napsumaan lapaan ja siniviivalla hän tarjoaa myös laukausuhkaa. Pistepörssin kärkikamppailuun MM-tason puolustajaa ei kuitenkaan kannata odottaa.

4. Michal Jordan, Pelicans

Michal Jordan on kokenut ja luotettava puolustava puolustaja, joka harvemmin tekee virheitä. Hänen luistelunsa on todella sulavaa hänen pelaajaprofiiliinsa nähden ja tshekkikonkarilla on myös kiekollisia taitoja tehdä tulosta hyökkäyspäässä, mutta puolustus ensin -ajatusmalli syö pistepotentiaalia.

3. Valtteri Kemiläinen, Tappara

Valtteri Kemiläinen on poikkeuksellisen kova kiekollinen puolustaja Liigassa. Hänellä on painava lämäri, mutta isoin ase on Kemiläisen pelinrakennuskyky viivassa. Kemiläinen on jälleen yksi isoimmista ennakkosuosikeista puolustajien pistepörssin voittoon.

2. Sami Niku, JYP

Sami Niku oli viime kaudella Liigan hehkutetuin pelaajahankinta. Kausi lähtikin nihkeästi liikkeelle ja Nikulla kesti aikansa, kunnes hän sai juonesta kiinni. Lopulta samettisesti luisteleva puolustaja paukutti runkosarjassa 42 tehopistettä. Nyt Liiga on hänelle tutumpi paikka ja Nikulta voidaan odottaa vielä kovempaa suoritusta.

1. Les Lancaster, Ilves

Ilveksen jenkkivahvistus Les Lancasterin toinen Liiga-kausi oli huimaa tykitystä. Hän paukutti runkosarjassa 13 maalia ja 47 tehopistettä. Pudotuspeleissä hän oli Ilveksen ehdotonta kärkeä ja paikoitellen kantoi joukkuettaan reppuselässä. Voiton nälkä paistoi kauas. Jos Lancaster pystyy tasaiseen suorittamiseen ja on jatkanut hienoa kehitystarinaansa, voi hän rikkoa jopa 50 tehopisteen rajapyykin.