Porin Ässät tiedotti ennen Liiga-kauden avausottelunsa alkua jäädyttävänsä tämän kauden aikana kahden seuralegendansa pelinumerot. Pekka Rautakallion (artikkelikuvassa) numero #5 nousee Enersense Areenan kattoon 27.1.2024 Ässät-Lukko -ottelussa ja Kari Makkosen numero #22 puolestaan 2.2.2024 Ässät-Tappara -ottelussa.

70-vuotias puolustajana pelannut Rautakallio pelasi urallaan Ässien paidassa 286 ottelua tehopistein 119+115=234 voittaen seurassa kaksi Suomen mestaruutta ja yhden SM-hopean. Liigan parhaan puolustajan palkinto on nimetty Rautakallion mukaan.

– Pelipaitani jäädytys herättää todella hienoja ja positiivisia tunnelmia. Siellä on monta hienoa pelikaveria katossa ja on valtaisa kunnia päästä osaksi heidän joukkoaan. Porin Ässien joukkue on paras joukkue, jossa koskaan sain pelata. Sen aikakauden joukkueessa ilmentyi porilaisuus hienolla tavalla. ​​​Pelipaidan jäädytys on suurin huomionosoitus, jonka yksittäinen pelaaja voi saada. Tämä nostaa todella tunteet pintaan, Rautakallio kommentoi Ässien tiedotteessa.

68-vuotias Makkonen edusti Suomessa pääsarjatasolla pelatessaan ainoastaan Ässiä. Hyökkääjänä pelannut Makkonen kirjautti SM-liigassa 529 runkosarjaotteluun tehopisteet 281+285=566 sekä 46 pudotuspeliin pisteet 19+23=42. Makkonen voitti Ässissä Suomen mestaruuden, SM-hopean sekä -pronssin.

– Tämä on kunnianosoitus, joka merkkaa itselle aivan valtavasti. Kovinkaan moni ei ole Ässissä saanut vastaavaa kunniaa ja pääsen todella kovien nimien joukkoon. Varmasti itse jäädytys tulee olemaan tapahtuma, jota en tule koskaan unohtamaan. Pelasin Suomessa koko ammattilaisurani ja tämä herättää todella paljon tunteita, Makkonen kommentoi.

Porin Ässät

@PorinAssat
Porin Ässät jäädyttää Pekka Rautakallion ja Kari Makkosen pelipaidat:

👉assat.com/fi-fi/article/…

#Ässät #Liiga #Leijonat