NHL-unelmansa toistaiseksi taaksensa jättänyt suomalaishyökkääjä Sampo Ranta joutuu aloittamaan kautensa katsomon puolelta.

Colorado Avalanchesta SHL-seura MoDo Hockeyn ykkösketjuun hankittu Ranta iski keskiviikkona harjoitusottelussa Björklövenin pelaajaa Kim Johanssonia rumasti poikittaisella mailalla kaulan tai leuan alueelle. 23-vuotias naantalilainen sai tapauksesta ulosajon.

SHL:n kurinpito langetti suomalaiselle kolmen ottelun mittaisen pelikiellon ja 13 125 kruunun eli n. 1100 euron suuruisen sakon. Ranta on sivussa MoDon viimeisestä harjoitusottelusta sekä SHL-kauden kahdesta ensimmäisestä kamppailusta.

– Poikittaisen mailan isku tapahtui kaulan ja leuan alueelle. Ranta saapui tilanteeseen kolmantena miehenä ja taklasi vihellyksen jälkeen. Poikittaisella mailalla iskeminen on epäkunnioittavaa ja se sisältää suuren mahdollisuuden loukkaantumiselle, kurinpidon lausunto kuului Aftonbladetin mukaan.

Myös MoDon ja Björklövenin viime viikolla pelaama harjoitusottelu kuumensi tunteita, kun Rannan suomalainen ketjutoveri Mikael Ruohomaa taklasi kanadalaishyökkääjä Scott Pooleyta päähän. Leijonahyökkääjä sai tempustaan kolmen ottelun pelikiellon ja oli sen takia sivussa tämän viikon odotetusta revanssista.