Pitkään NHL:n naurunaiheisiin lukeutunut Arizona Coyotes on kaikessa hiljaisuudessa rakentanut nuorta runkoaan kohti potentiaalista pudotuspelinippua.

Coyotesin GM Bill Armstrong nimeää joukkueensa alkavan kauden tärkeimmäksi pelaajaksi nuoren tähtihyökkääjä Clayton Kellerin. Taiturimainen laituri sivusi viime kaudella seuralegenda Keith Tkachukin nimissä olevaa Coyotesin Arizona-aikojen yhden kauden piste-ennätystä (86).

Armstrong lyö kovia odotuksia vahvan harjoitussesongin vetäneelle tähdelleen.

— Keller on kilpailija. Suurin asia, jota ihmiset eivät tiedä on se, että hän elää ja hengittää jääkiekkoa. Hän on ollut jäällä läpi kesän ja kehittänyt laukaustaan. Hän tekee kaikki pienimmätkin asiat oikein, Armstrong paljastaa NHL:n kotisivuille ennen kuin lataa kovan arvion 25-vuotiaasta tähdestään.

– Hän on yksi parhaista pelaajistamme. Hän saattaa olla jopa paras Coyotes-pelaaja koskaan, seurapomo täräyttää.

Keller on merkkauttanut 442 NHL-pelissä tehot 133+209=342. Coyotesin seurahistorian kovin pistemies on Shane Doan, joka iski 1466 runkosarjapelissä 395 maalia ja 955 pistettä. Keller aloittaa pian neljännen kautensa nykyisestä, seitsemän miljoonan dollarin vuosipalkan takaavasta sopimuksestaan.