Entinen Hartwall-areena eli nykyinen Helsinki-halli on ollut jo pitkään tyhjillään. Venäläisomisteisessa hallissa ei ole voinut järjestää tapahtumia, eikä sen ostaminenkaan ole onnistunut pakotteiden vuoksi.

Nyt Ilta-Sanomien mukaan asiassa on tapahtunut iso käänne. Pakotelistalla olevat Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg ovat antaneet areenalle myyntiluvan.

– Kyllä, tieto pitää paikkansa. Areenan myynnistä on neuvoteltu viime aikoina aktiivisesti – ja neuvotellaan jatkossakin tiukasti, Timtshenkon suomalainen asianhoitaja Kai Paananen vahvistaa Ilta-Sanomille.

Kauppojen tapahtuminen ei kuitenkaan ole yksinkertainen asia, vaikka ostajia riittäisikin. Areenan kauppaaminen vaatisi viranomaisilta erityisluvan. Asialle pitäisi saada myös Yhdysvaltain viranomaisten siunaus, sillä oligarkit ovat Yhdysvaltojen pakotelistalla.

Ongelma on myös se, että EU muutti pakotelainsäädäntöä toukukuun lopussa. Nyt poikkeuslupaa pitäisi hakea myös EU:sta.