Jokerien paluu Suomen kiekkokaukaloihin käynnistyi tällä viikolla ryminällä, kun seura julkaisi tulevan Mestis-kauden pelaajarunkonsa.

Joukkueella on julkistettuja sopimuksia tällä hetkellä 11 hyökkääjän, yhdeksän puolustajan sekä kahden maalivahdin edestä, joten lisävahvistuksia joukkueeseen on vielä tuloillaan. Yksi sellainen voisi mahdollisesti olla kokenut hyökkääjä Olavi Vauhkonen.

– Olavi Vauhkonen oli sanonut viime syksynä, että haluaisi lopettaa uransa Jokereissa. Siinä voisi olla yksi paluumuuttaja, Ilta-Sanomien toimittaja Sasha Huttunen kirjoitti Twitterissä.

34-vuotias Vauhkonen on syntynyt Helsingissä ja hän on Jokerien kasvatti. Mies nousi aikanaan Jokerien junioriputken kautta aina SM-liigaan saakka ja pelasi ensimmäiset pelinsä Suomen pääsarjassa juurikin Jokereissa. Sittemmin Vauhkonen on tehnyt mittavan Liiga-uran: hänen tilillään on 516 pelattua runkosarjaottelua (114+126=240) sekä 35 pudotuspeliä (9+2). Jokerien lisäksi hän on edustanut SaiPaa, Lukkoa, Sportia sekä Tapparaa.

Viime kaudella Vauhkonen pelasi jopa kolmessa eri joukkueessa. Ensin hän pelasi Sveitsin kakkossarjassa HC La Chaux-de-Fondsissa kuusi ottelua (0+2), sitten hän siirtyi SaiPaan, jossa tilille tuli 18 ottelua (2+4) ja loppukaudeksi hän suuntasi Tshekin pääsarjaan HC Sparta Prahaan, jossa hän ehti pelaamaan 12 runkosarjaottelua (3+1) sekä kuusi pudotuspeliä (1+0). Vauhkosella ei ole toistaiseksi sopimusta minnekään ensi kaudelle.