Urheiluun liittyvät podcastit mielletään helposti hard core -fanien sisällöksi, joissa keskitytään tilastoihin ja nippelitietoon. Jalansijaa ottamassa ovat kuitenkin etenevissä määrin helpommin lähestettyvät podcastit, joissa keskitytään urheilun ympärillä oleviin ilmiöihin, siinä missä itse lajeihinkin. Nämä sisällöt palvelevat sekä ”lajiniilojen” kuin muunkin kuuntelijakunnan tarpeita ja viihdyttävät massoja yli lajirajojen. Viaplayn urheilupodcastit iskevät juuri tähän tarpeeseen.

Yksi Suomen mittakaavassa uraauurtavista jääkiekkopodcasteista “Kimanttia” on juuri sellainen. Viaplayn NHL-selostajan Antti Mäkisen ideasta lähtenyt “Kimanttia” on onnistunut murtamaan rajoja ja saavuttanut ennätysyleisön. Yhdessä juontajaparinsa Stanley Cup -voittaja Kimmo Timosen kanssa luotsaama podcast on noussut Podplayn tavoittavimmaksi podcastiksi ja keikkuu myös Spotifyn kuunnelluimpien podcastien listalla viikosta toiseen.

Suomen NHL-äänen ja tarttuvasta naurustaan itselleen tavaramerkin tehneestä Savon-kultakurkusta on tullut rakastettu kaksikko, jonka jutustelun pariin palaavat vakiokuuntelijat viikosta toiseen ja joka kerää uusia kuuntelijoita vuosi vuoden jälkeen.

– Kimanttia perusajatus on varsin yksinkertainen. Kaksi kaverusta soittaa puhelun peleistä ja elämän käännöksistä, mutta se meneekin nauhalle. Ehkä tärkeintä Kimanttia-podcastissa on kuitenkin se, että meidän nauhoitussessiomme on joka kerta yksi viikon kohokohdista. Meillä on hauskaa yhdessä ja toivomme ja uskomme sen kuuluvan myös lähetyksistä. Meille on iso kunnia, että olemme saaneet huippuihmisiä vieraaksemme meidän podcastiimme. Kimanttia on hyvän mielen ohjelma, ja sellaisena haluamme sen pitää myös jatkossa, Antti Mäkinen lupailee Viaplayn tiedotteessa.

Kimanttia-podcast on loistava esimerkki sisällöstä, joka on vuosien pitkäjänteisellä työllä kehittynyt ilmiöksi, ja matkan varrella voittanut puolelleen merkittävän kokoisen, uskollisen yleisön. Podcastia on tehty Bauer Median ja Viaplayn yhteistyönä vuodesta 2018, joten Kimanttia on ollut tienraivaajana liikkeellä jo silloin, kun podcastit olivat suurimmalle osalle suomalaisista verrattain tuntematon mediamuoto. Sopiva sekoitus viiltävää urheiluanalyysiä ja ulkojääkiekollisia aiheita pitää niin lajiniilot kuin sunnuntaipenkkiurheilijatkin koukussa jaksosta toiseen! sanoo Elsa Karvola, Digital Audio Manager, Bauer Medialta.

Lähde: Viaplay Group