Buffalo Sabresin ja ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlinin, 23, kerrotaan päässeen yhteisymmärrykseen jättimäisestä jatkosopimuksesta.

Expected Buffalo -sivuston toimittaja Chad DeDominicis kertoo sisäpiiritietoihinsa perustuen, että Dahlinin jatkopaperi olisi jo valmiina ”pöytälaatikossa” odottamassa heinäkuun 1. päivää, jolloin Dahlin voi virallisesti sopimuksen vasta allekirjoittaa.

– Muutamien keskustelujen jälkeen ymmärrykseni on se, että Dahlinin jatkosopimus on lähes valmis. Mitään ei voi virallistaa ennen heinäkuun 1. päivää, mutta odotan kahdeksanvuotisen ja 80 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen olevan valmiina odottamassa, DeDominicis kirjoittaa Twitterissä.

Dahlinin vuonna 2021 solmima kolmivuotinen ja 18 miljoonan dollarin arvoinen sopimus päättyy kesällä 2024.

Vuoden 2018 varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana valittu ruotsalainen aloittaa ensi syksynä kuudennen kautensa Sabres-paidassa. 190-senttiseksi sulavasti liikkuva puolustaja takoi runkosarjan 78 ottelussa omat ennätyspisteensä 15+58=73.

Seuraavan puolustajasukupolven palkkakuningas

Jos DeDominicisin tiedot pitävät paikkansa, on Dahlinista tulossa jatkodiilin myötä NHL:n kolmanneksi eniten tienaava puolustaja.

Nuori ruotsalaistähti jättäisi 10 miljoonan dollarin vuositienesteillään taaksensa mm. NHL:n uuden sukupolven supertähtipuolustajat Cale Makarin (9milj. $ AAV) ja Miro Heiskasen (8,45milj.$ AAV).

Muhkeampaa palkkaa puolustajista nauttivat vain konkariosaston miehet Erik Karlsson (11,5milj. $ AAV) ja Drew Doughty (10,5 milj. $ AAV).