Kärppien tähtihyökkääjä Ville Leskisen Liiga-seura vaihtuu.

Leskinen, 29, siirtyy kaksivuotisella sopimuksella Kouvolan KooKoon riveihin. Leskisen sopimuksessa on toisella kaudella voimaan astuva ulkomaanoptio.

Leskinen pelasi viime kaudella Kärppien paidassa 51 runkosarjaottelua ja iski niissä tehot tehot 14+23=37, jotka oikeuttivat Kärppien sisäisen pistepörssin toiseen sijaan.

Kaikkiaan Leskinen on tehnyt Liigassa vakuuttavia pistemääriä jo pitkään ja tehnyt 372 runkosarjaottelussa 116+156=272 tehopistettä ja tehotilastolukeman +75. Liigan pudotuspeleissä Leskinen on iskenyt 50 otteluun yhteensä 33 tehopaunaa (+7).

– Leskinen on ollut jo pitkään yksi Liigan tehokkaimmista laitahyökkääjistä. Hänellä on poikkeukselliset hyökkäyspään taidot ja juonikas pelikäsitys, urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi seuran kotisivuilla.

– Ville nostaa hyökkäyksemme ja saman tien koko joukkueen profiilia. Pelaajana hän on kutakuinkin parhaassa iässä, joten olemme tietenkin erittäin tyytyväisiä, että hän halusi tulla nimenomaan Kouvolaan ja KooKoon paitaan.

Tehopisteiden valossa Leskisen tähän asti tehokkain Liiga-sesonki osui kauteen 2018–2019, jolloin Kärppien paidassa 58 runkosarjaotteluun syntyi peräti 29 maalia ja 57 tehopistettä. Leskinen oli tuolla kaudella Liigan piste- ja maalipörssien kakkonen KooKoon Malte Strömwallin jälkeen.